'Ik' is een deur

over Ramana Maharshi, Atmananda & Nisargadatta Maharaj

Prijs € 15,95

Uitverkocht

P. Renard

Paperback | Maart 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 'Ik' is een deur verschaft Philip Renard ons een blik op de essentie van de Advaita Vedanta, waarin alles draait om de huidige realisatie van vrijheid. Het geeft een beschrijving van het fenomeen dat de term ‘ik’ ook gebruikt kan worden om het hogere niveau van werkelijkheid mee aan te duiden, dat vooraf- en voorbijgaat aan de persoon, en nooit onvrij geweest is. Er hoeft niet eerst iets verwijderd of uitgesloten te worden om contact te kunnen maken met het Echte dat je bent. Dit thema wordt tot leven gebracht aan de hand van tekstfragmenten en uitspraken van de drie grote twintigste-eeuwse Advaita leraren: Ramana Maharshi, Atmananda en Nisargadatta Maharaj. Deze leraren zijn te beschouwen als de ‘terugbrengers’ van het oergegeven van universeel non-dualisme, dat geen religieuze of etnische beperkingen erkent. Zij hebben de Advaita teruggebracht tot de essentie: onmiddellijke herkenning van je wezenlijke natuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P. Renard
Uitgever
Asoka
ISBN
9789056701963
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
127

Beschrijving

In 'Ik' is een deur verschaft Philip Renard ons een blik op de essentie van de Advaita Vedanta, waarin alles draait om de huidige realisatie van vrijheid. Het geeft een beschrijving van het fenomeen dat de term ‘ik’ ook gebruikt kan worden om het hogere niveau van werkelijkheid mee aan te duiden, dat vooraf- en voorbijgaat aan de persoon, en nooit onvrij geweest is. Er hoeft niet eerst iets verwijderd of uitgesloten te worden om contact te kunnen maken met het Echte dat je bent.
Dit thema wordt tot leven gebracht aan de hand van tekstfragmenten en uitspraken van de drie grote twintigste-eeuwse Advaita leraren: Ramana Maharshi, Atmananda en Nisargadatta Maharaj. Deze leraren zijn te beschouwen als de ‘terugbrengers’ van het oergegeven van universeel non-dualisme, dat geen religieuze of etnische beperkingen erkent. Zij hebben de Advaita teruggebracht tot de essentie: onmiddellijke herkenning van je wezenlijke natuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P. Renard
Uitgever
Asoka
ISBN
9789056701963
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
127