Atlas van Nederland in het Holoceen

landschap en bewoning vanaf de laatste ijstijd tot nu

Prijs € 49,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Peter Vos, Henk Weerts, Jos Bazelman, Bob Hoogendoorn, Michiel van der Meulen

Hardback | Mei 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Nederlandse landschap is sinds het einde van de laatste ijstijd, 11.700 jaar geleden, voortdurend veranderd. Waar we nu rondlopen was ooit een koude poolwoestijn, een rivierdelta of een ondiepe zee. Het einde van de laatste ijstijd markeerde het begin van een nieuwe geologische periode, het Holoceen _ de relatief warme periode waarin wij nog steeds leven. Vanaf dat moment kreeg Nederland langzaam zijn huidige vorm. De Atlas van Nederland in het Holoceen bestaat uit bijzondere kaarten, aangevuld met archeologische en historische informatie. Voor elf verschillende momenten sinds de ijstijd geven deze kaarten de oude geografische situatie weer, op basis van tienduizenden boringen en nieuw geologisch, bodemkundig en archeologisch onderzoek. Deze schitterende atlas geeft daarnaast een verrassend beeld van de positie van de mens in het landschap. Hoe maakte hij gebruik van de mogelijkheden die het landschap hem bood? En op welke wijze heeft hij het landschap naar zijn hand gezet? De Atlas van Nederland in het Holoceen verandert voorgoed uw blik op het ons zo vertrouwde landschap. De Atlas van Nederland in het Holoceen is samengesteld onder verantwoordelijkheid van tno, Deltares en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de nationale kenniscentra voor de Nederlandse bodem, ondergrond en archeologie. De kaarten zijn gemaakt door Peter Vos (tno).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Vos, Henk Weerts, Jos Bazelman, Bob Hoogendoorn, Michiel van der Meulen
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789035136397
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
93

Beschrijving

Het Nederlandse landschap is sinds het einde van de laatste ijstijd, 11.700 jaar geleden, voortdurend veranderd. Waar we nu rondlopen was ooit een koude poolwoestijn, een rivierdelta of een ondiepe zee. Het einde van de laatste ijstijd markeerde het begin van een nieuwe geologische periode, het Holoceen _ de relatief warme periode waarin wij nog steeds leven. Vanaf dat moment kreeg Nederland langzaam zijn huidige vorm.
De Atlas van Nederland in het Holoceen bestaat uit bijzondere kaarten, aangevuld met archeologische en historische informatie. Voor elf verschillende momenten sinds de ijstijd geven deze kaarten de oude geografische situatie weer, op basis van tienduizenden boringen en nieuw geologisch, bodemkundig en archeologisch onderzoek. Deze schitterende atlas geeft daarnaast een verrassend beeld van de positie van de mens in het landschap. Hoe maakte hij gebruik van de mogelijkheden die het landschap hem bood? En op welke wijze heeft hij het landschap naar zijn hand gezet?
De Atlas van Nederland in het Holoceen verandert voorgoed uw blik op het ons zo vertrouwde landschap.

De Atlas van Nederland in het Holoceen is samengesteld onder verantwoordelijkheid van tno, Deltares en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de nationale kenniscentra voor de Nederlandse bodem, ondergrond en archeologie. De kaarten zijn gemaakt door Peter Vos (tno).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Vos, Henk Weerts, Jos Bazelman, Bob Hoogendoorn, Michiel van der Meulen
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789035136397
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
93