Dagelijkse meditaties voor het omgaan met angst en stress

mindfulness meditaties voor elke dag

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Jeffrey Brantley, Wendy Millstine

Paperback | April 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mindfulness meditaties voor elke dag Mindfulness is een vorm van meditatie die de laatste jaren enorm in de belangstelling is komen te staan. Het is een eenvoudige meditatie-techniek die door iedereen gemakkelijk geleerd kan worden. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat deze techniek uitermate geschikt is voor stress-management, angst- en pijnbestrijding en een positief effect heeft op depressies. Ook lichamelijke kwalen genezen sneller met behulp van deze techniek. Deze toegepaste vorm van meditatie werd ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn in het medisch centrum van de universiteit van Massachusetts onder de naam 'Mindfulness Based Stress Reduction' (MBSR). De 64 meditaties in dit boek van de bestsellerauteurs van de reeks 'Vijf minuten voor jezelf' zijn gebruiksvriendelijke toepassingen van deze onderzoeken, vooral voor mensen met een druk bestaan. Voor een duurzaam effect is het wel belangrijk om er een dagelijkse gewoonte van te maken. Het tijdstip, de volgorde en de duur zijn daarbij niet belangrijk. De meditaties zijn verdeeld in 4 categorieen: 1. leren ontspannen in een gevoel van veiligheid; 2. zowel vreugde als verdriet omarmen; 3. met angst en stress leren omgaan; 4. verbinding maken met het netwerk van het leven. De auteurs publiceerden meerdere boeken over mindfulness die in vele talen vertaald werden; de reeks 'Vijf minuten voor jezelf' werd een internationaal succes.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeffrey Brantley, Wendy Millstine
Uitgever
Panta Rhei
ISBN
9789088400445
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Beschrijving

Mindfulness meditaties voor elke dag
Mindfulness is een vorm van meditatie die de laatste jaren enorm in de belangstelling is komen te staan. Het is een eenvoudige meditatie-techniek die door iedereen gemakkelijk geleerd kan worden. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat deze techniek uitermate geschikt is voor stress-management, angst- en pijnbestrijding en een positief effect heeft op depressies. Ook lichamelijke kwalen genezen sneller met behulp van deze techniek.
Deze toegepaste vorm van meditatie werd ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn in het medisch centrum van de universiteit van Massachusetts onder de naam 'Mindfulness Based Stress Reduction' (MBSR).
De 64 meditaties in dit boek van de bestsellerauteurs van de reeks 'Vijf minuten voor jezelf' zijn gebruiksvriendelijke toepassingen van deze onderzoeken, vooral voor mensen met een druk bestaan. Voor een duurzaam effect is het wel belangrijk om er een dagelijkse gewoonte van te maken. Het tijdstip, de volgorde en de duur zijn daarbij niet belangrijk. De meditaties zijn verdeeld in 4 categorieen:
1. leren ontspannen in een gevoel van veiligheid;
2. zowel vreugde als verdriet omarmen;
3. met angst en stress leren omgaan;
4. verbinding maken met het netwerk van het leven.

De auteurs publiceerden meerdere boeken over mindfulness die in vele talen vertaald werden; de reeks 'Vijf minuten voor jezelf' werd een internationaal succes.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeffrey Brantley, Wendy Millstine
Uitgever
Panta Rhei
ISBN
9789088400445
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184