De brug tussen lichaam en geest

vrijheid en liefde en hun betekenis voor de wereld

Prijs € 15,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Rudolf Steiner

Paperback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Drie voordrachten waarin een verdieping van het menskundig inzicht wordt gegeven. Hoe werkt de ziel in de mens? Hoe is het fysieke lichaam opgebouwd? Hoe hangen de ethersoorten met de elementen samen? Filosofen van alle tijden hebben zich beziggehouden met de vraag hoe bijvoorbeeld een gedachte, een wilsimpuls of het zelfbewustzijn samenhangt met het lichaam. Rudolf Steiner schetst de brug tussen het fysieke lichaam en de processen in ziel en geest. Zo kunnen we begrij-pen hoe ziel en geest in de mens werkzaam zijn. Wat zijn de gevolgen van zo’n beschouwing voor onze morele verhouding tot de wereld? Steiner voert ons in in de morele wereldorde; daarvan maakt de mens deel uit met zijn denken, voelen en willen. Zijn betoog mondt uit in een beschrijving van de weg tot de vrijheid en de liefde. De voordrachten zijn bij uitstek geschikt voor lezers die ge eresseerd zijn in het innerlijk van de mens, en natuurlijk ook voor leerkrachten, psychologen, artsen en therapeuten, die inzicht willen krijgen in de samenhang van de wereldgeest, de menselijke ziel en het menselijk lichaam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rudolf Steiner
Uitgever
Pentagon, Uitgeverij
ISBN
9789072052667
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
74

Beschrijving

Drie voordrachten waarin een verdieping van het menskundig inzicht wordt gegeven. Hoe werkt de ziel in de mens? Hoe is het fysieke lichaam opgebouwd? Hoe hangen de ethersoorten met de elementen samen? Filosofen van alle tijden hebben zich beziggehouden met de vraag hoe bijvoorbeeld een gedachte, een wilsimpuls of het zelfbewustzijn samenhangt met het lichaam. Rudolf Steiner schetst de brug tussen het fysieke lichaam en de processen in ziel en geest. Zo kunnen we begrij-pen hoe ziel en geest in de mens werkzaam zijn.
Wat zijn de gevolgen van zo’n beschouwing voor onze morele verhouding tot de wereld? Steiner voert ons in in de morele wereldorde; daarvan maakt de mens deel uit met zijn denken, voelen en willen. Zijn betoog mondt uit in een beschrijving van de weg tot de vrijheid en de liefde. De voordrachten zijn bij uitstek geschikt voor lezers die ge eresseerd zijn in het innerlijk van de mens, en natuurlijk ook voor leerkrachten, psychologen, artsen en therapeuten, die inzicht willen krijgen in de samenhang van de wereldgeest, de menselijke ziel en het menselijk lichaam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rudolf Steiner
Uitgever
Pentagon, Uitgeverij
ISBN
9789072052667
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
74