De gouden karper is uit het net

verzamelde essays

Prijs € 28,25

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Nico Tydeman

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Verzamelde essays van de gerespecteerde Nederlandse zenleraar Nico Tydeman. Over zen, de dood, compassie, verlichting, erotiek en interreligieuze dialoog en nog veel meer.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nico Tydeman
Uitgever
Asoka
ISBN
9789056702526
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit boek bevat een selectie gepubliceerde artikelen over zenboeddhisme, geschreven vanaf 1970 tot 2010. Zij zijn verschenen in tijdschriften (o.a. Zen en Speling) of in boeken waaraan meerdere auteurs een bijdrage leverden. Zij bestrijken een periode van veertig jaar spiritualiteit.

Met publiceren is Tydeman begonnen toen hij werkzaam was als staflid van het toenmalige meditatiecentrum De Kosmos. Vanaf die tijd leerden verschillende leraren hem de zenweg: Kalfried Dürckheim, Thich Nhat Hanh en vooral Genpo Merzel Roshi. De essays zijn een weerslag van zijn ontwikkeling vanaf deze beginfase tot aan de tijd dat Tydeman zelf officieel leraar werd. Zij gaan over de belangrijke thema’s: de beoefening van zazen, de plaats van het zenboeddhisme in het publieke (Nederlandse) domein, zen en de dood, compassie, verlichting – en wat daarna?, over Dogen Zenji, de stichter van de soto-school. De betekenis van de christelijke mystiek blijkt uit een artikel over meister Eckhart.

In deze verzamelbundel zijn ook enkele niet gepubliceerde artikelen opgenomen, o.a. over erotiek en verlichting en een bijdrage aan de interreligieuze dialoog. Dit laatste is de tekst van een lezing uitgesproken op een conferentie gehouden ter ere van Mimi Maréchal, tien jaar na haar overlijden. 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nico Tydeman
Uitgever
Asoka
ISBN
9789056702526
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig