De laatsten zullen de eersten zijn

over de parabels van Jezus

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Marcel Messing

Hardback | September 2001 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

en van de opvallendste manieren van onderricht van Jezus was het vertellen van parabels. In deze parabels ligt een schat aan inzichten verborgen, die niet alleen de tand des tijds hebben doorstaan, maar tevens leidraad en stimulans zijn bij de verdieping van ons bestaan. De parabels verwijzen naar de rijkdom en de inzichten die gevonden kunnen worden in de akker van de ‘eigen’ geest mystieke inzichten waarnaar velen op zoek zijn. In zijn eerder verschenen Een zaaier ging uit beschreef de auteur de context waarin de parabels zijn ontstaan en behandelde hij een elftal parabels. In dit nieuwe, aanvullende boek worden op thematische wijze een tiental parabels behandeld en toegelicht vanuit diverse canonieke, gnostische en apocriefe teksten. Tevens plaatst de auteur de essentie van de parabels naast de inzichten uit de leringen van de Boeddha, de Upanishads, het taoïsme, de Rabbijnse vertellingen en de Advaita- en soefitraditie. Deze inzichten gaan voorbij aan het gevestigde christendom en maken de essentie van de oorspronkelijke (gnostische) christelijke traditie beschikbaar voor al diegenen die op zoek zijn naar een groter inzicht in zichzelf en het bestaan. Het boek is geïllustreerd met afbeeldingen ontleend aan schilderkunst, alchemie en oude prentenbijbels.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marcel Messing
Uitgever
Altamira
ISBN
9789069635163
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2001
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
343

Beschrijving

en van de opvallendste manieren van onderricht van Jezus was het vertellen van parabels. In deze parabels ligt een schat aan inzichten verborgen, die niet alleen de tand des tijds hebben doorstaan, maar tevens leidraad en stimulans zijn bij de verdieping van ons bestaan.
De parabels verwijzen naar de rijkdom en de inzichten die gevonden kunnen worden in de akker van de ‘eigen’ geest mystieke inzichten waarnaar velen op zoek zijn.
In zijn eerder verschenen Een zaaier ging uit beschreef de auteur de context waarin de parabels zijn ontstaan en behandelde hij een elftal parabels. In dit nieuwe, aanvullende boek worden op thematische wijze een tiental parabels behandeld en toegelicht vanuit diverse canonieke, gnostische en apocriefe teksten. Tevens plaatst de auteur de essentie van de parabels naast de inzichten uit de leringen van de Boeddha, de Upanishads, het taoïsme, de Rabbijnse vertellingen en de Advaita- en soefitraditie.
Deze inzichten gaan voorbij aan het gevestigde christendom en maken de essentie van de oorspronkelijke (gnostische) christelijke traditie beschikbaar voor al diegenen die op zoek zijn naar een groter inzicht in zichzelf en het bestaan. Het boek is geïllustreerd met afbeeldingen ontleend aan schilderkunst, alchemie en oude prentenbijbels.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marcel Messing
Uitgever
Altamira
ISBN
9789069635163
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2001
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
343