De levenstaak van Rudolf Steiner

Prijs € 12,50

Uitverkocht

E. Katz

Paperback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dr. Ernst Katz is emeritus hoogleraar natuurkunde aan de Universiteit van Michigan. Hij en zijn inmiddels overleden echtgenote, Katharine, hebben de groei van de antroposofie in Ann Arbor en in Amerika bijna zestig jaar lang sterk bevorderd. Dit essay is gebaseerd op een voordracht die Ernst Katz in 2004 hield voor de jaarvergadering van de Antroposofische Vereniging in Amerika en die met groot enthousiasme werd ontvangen. Ernst Katz geeft in dit essay een persoonlijke, eenvoudige beschrijving van de levenstaak van Rudolf Steiner. We bezitten geen formulering van Steiner zelf, hoe hij zijn levenstaak opvatte. Wel hebben we natuurlijk alles wat een uiterlijke uitdrukking van deze levenstaak is: al de praktische toepassingen van de antroposofie - op het gebied van de pedagogie in de vrijescholen, op het gebied van de gezondheidszorg in de antroposofische klinieken en geneesmiddelen, in de biologisch-dynamische land-en tuinbouw, in diverse vormen van kunst, zoals in de architectuur van het Goetheanum en van talrijke andere gebouwen, maar ook in de filosofie, in de aanwijzingen voor innerlijke scholing, en nog veel meer. Maar om te vinden wat zijn levenstaak werkelijk was, moeten we er van uitgaan dat het een geestelijke taak was, een esoterische taak, die men alleen kan vinden door de aandacht te vestigen op wat de auteur zijn esoterische biografie' zou willen noemen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E. Katz
Uitgever
Christofoor, Uitgeverij
ISBN
9789060382936
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
55

Beschrijving

Dr. Ernst Katz is emeritus hoogleraar natuurkunde aan de Universiteit van Michigan. Hij en zijn inmiddels overleden echtgenote, Katharine, hebben de groei van de antroposofie in Ann Arbor en in Amerika bijna zestig jaar lang sterk bevorderd. Dit essay is gebaseerd op een voordracht die Ernst Katz in 2004 hield voor de jaarvergadering van de Antroposofische Vereniging in Amerika en die met groot enthousiasme werd ontvangen.
Ernst Katz geeft in dit essay een persoonlijke, eenvoudige beschrijving van de levenstaak van Rudolf Steiner. We bezitten geen formulering van Steiner zelf, hoe hij zijn levenstaak opvatte. Wel hebben we natuurlijk alles wat een uiterlijke uitdrukking van deze levenstaak is: al de praktische toepassingen van de antroposofie - op het gebied van de pedagogie in de vrijescholen, op het gebied van de gezondheidszorg in de antroposofische klinieken en geneesmiddelen, in de biologisch-dynamische land-en tuinbouw, in diverse vormen van kunst, zoals in de architectuur van het Goetheanum en van talrijke andere gebouwen, maar ook in de filosofie, in de aanwijzingen voor innerlijke scholing, en nog veel meer.
Maar om te vinden wat zijn levenstaak werkelijk was, moeten we er van uitgaan dat het een geestelijke taak was, een esoterische taak, die men alleen kan vinden door de aandacht te vestigen op wat de auteur zijn esoterische biografie' zou willen noemen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E. Katz
Uitgever
Christofoor, Uitgeverij
ISBN
9789060382936
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
55