De medische ontdekkingen van Dr. Edward Bach

een biografie

Prijs € 19,90

Uitverkocht

N. Weeks

Paperback | Juli 1994 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nora Weeks De medische ontdekkingen van Dr. Edward Bach Dit is het wonderlijke verhaal van de ontdekker van de Bachbloesems, het leven van Dr. Edward Bach. Nora Weeks beschrijft de belangrijkste momenten en gedachten uit het leven van deze merkwaardige, hoogintuïtieve arts, die zich reeds als kind tot taak gesteld had om het lijden van de mensheid te verlichten. Hij wilde een eenvoudige en zuivere geneeswijze ontwikkelen, die de zieken meer zou bieden dan een tijdelijke verlichting en een verhulling van de symptomen van hun ziekte. De centrale gedachte bij zijn onvermoeibare speurtocht naar deze remedies was zijn opvatting dat niet de ziekte, ofwel de uiteindelijke uitwerking van een bepaalde disharmonie in de persoon bestreden diende te worden - want dat is slechts een gevolg, een waarschuwing aan de patiënt - maar dat een patiënt zélf geholpen dient te worden en wel bij het herstellen van zijn eigen natuurlijke harmonie. De indicaties voor de persoonlijke disharmonie bij de patiënt vond Bach allereerst in de gemoedstoestand, de stemmingen en de geestelijke houding. Dit boek bevat niet alleen het verhaal van de moeizame en soms wonderlijke zoektocht op het Engelse platteland naar de remedies, maar het geeft ook een goed beeld van de persoonlijkheid, de moed en de vastberadenheid van de ontdekker van de bloesemremedies en kan als zodanig een stimulans zijn voor zowel leken als specialisten die in onze tijd op zoek zijn naar een meer natuurlijke geneeswijze, waaraan een zo grote behoefte bestaat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
N. Weeks
Uitgever
Sigma & De Ster
ISBN
9789065560315
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 1994
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
132

Beschrijving

Nora Weeks
De medische ontdekkingen van Dr. Edward Bach

Dit is het wonderlijke verhaal van de ontdekker van de Bachbloesems, het leven van Dr. Edward Bach. Nora Weeks beschrijft de belangrijkste momenten en gedachten uit het leven van deze merkwaardige, hoogintuïtieve arts, die zich reeds als kind tot taak gesteld had om het lijden van de mensheid te verlichten. Hij wilde een eenvoudige en zuivere geneeswijze ontwikkelen, die de zieken meer zou bieden dan een tijdelijke verlichting en een verhulling van de symptomen van hun ziekte.
De centrale gedachte bij zijn onvermoeibare speurtocht naar deze remedies was zijn opvatting dat niet de ziekte, ofwel de uiteindelijke uitwerking van een bepaalde disharmonie in de persoon bestreden diende te worden - want dat is slechts een gevolg, een waarschuwing aan de patiënt - maar dat een patiënt zélf geholpen dient te worden en wel bij het herstellen van zijn eigen natuurlijke harmonie. De indicaties voor de persoonlijke disharmonie bij de patiënt vond Bach allereerst in de gemoedstoestand, de stemmingen en de geestelijke houding.
Dit boek bevat niet alleen het verhaal van de moeizame en soms wonderlijke zoektocht op het Engelse platteland naar de remedies, maar het geeft ook een goed beeld van de persoonlijkheid, de moed en de vastberadenheid van de ontdekker van de bloesemremedies en kan als zodanig een stimulans zijn voor zowel leken als specialisten die in onze tijd op zoek zijn naar een meer natuurlijke geneeswijze, waaraan een zo grote behoefte bestaat.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
N. Weeks
Uitgever
Sigma & De Ster
ISBN
9789065560315
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 1994
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
132