De profeten

Prijs € 85,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Abraham Joshua Heschel

Hardback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

The Prophets van Abraham Heschel sloeg bij verschijning in 1962 in als een bom. Meteen werd dit boek herkend als een meesterwerk, een boek vol bijbelse geleerdheid. Het is een briljant onderzoek naar de oudtestamentische profeet als uniek mens, en in die gedaante als boodschapper van God. Het boek toont de ongelofelijke betrokkenheid van de Eeuwige bij de geschiedenis van de mensheid. De profeten kijken naar de samenleving vanuit de optiek van God, die schreeuwt over onrecht en hartstochtelijk ijvert voor gerechtigheid. Dit door velen gewaardeerde boek biedt lezers van het Oude Testament - zowel christenen, joden als geïnteresseerden in religie - de mogelijkheid om op een intiem en diep niveau inzicht te krijgen in Israëls profetische beweging.Abraham Heschel (1907-1972) was een Amerikaanse rabbijn en een van de belangrijkste joodse theologen en filosofen van de twintigste eeuw. Hij was bevriend met Martin Luther King.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Abraham Joshua Heschel
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708740
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
700

Beschrijving

The Prophets van Abraham Heschel sloeg bij verschijning in 1962 in als een bom. Meteen werd dit boek herkend als een meesterwerk, een boek vol bijbelse geleerdheid. Het is een briljant onderzoek naar de oudtestamentische profeet als uniek mens, en in die gedaante als boodschapper van God. Het boek toont de ongelofelijke betrokkenheid van de Eeuwige bij de geschiedenis van de mensheid. De profeten kijken naar de samenleving vanuit de optiek van God, die schreeuwt over onrecht en hartstochtelijk ijvert voor gerechtigheid. Dit door velen gewaardeerde boek biedt lezers van het Oude Testament - zowel christenen, joden als geïnteresseerden in religie - de mogelijkheid om op een intiem en diep niveau inzicht te krijgen in Israëls profetische beweging.

Abraham Heschel (1907-1972) was een Amerikaanse rabbijn en een van de belangrijkste joodse theologen en filosofen van de twintigste eeuw. Hij was bevriend met Martin Luther King.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Abraham Joshua Heschel
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708740
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
700