De weg van de liefde

over spiritualiteit en relaties

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Anselm Grün

Paperback | Oktober 2010 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Wat voedt de liefde? Hoe kunnen relaties ook in het dagelijkse leven putten uit de bron van de liefde? Spiritualiteit kan een weg tot deze bron wijzen. Maar er is niet een bepaalde ‘methode’ die het welslagen van de liefde tussen man en vrouw en de liefde tussen vrienden garandeert. Spiritualiteit is geen recept met een vastgestelde werking. En ook geen vrome mantel die de conflicten van het dagelijkse leven bedekt. Het verhult niets. Veeleer wijst het een weg, een realistische weg. Hoe kunnen wij omgaan met ons verlangen naar geslaagde relaties? Spiritualiteit relativeert onze krampachtige inspanningen voor geslaagde relaties. Ze wil ons ontlasten van de overspannen verwachtingen die we van onszelf en onze relaties hebben. En tegelijk toont ze ons een fundament voor ons leven; een fundament waarop we ook vol vertrouwen onze relaties kunnen bouwen, vertrouwend op Gods zegen. Met talrijke rituelen en oefeningen. Anselm Grün: Klaagzangen over de relatieloosheid van de moderne mens brengt ons niet verder. We hebben meer aan concrete hulpmiddelen om relatievaardigheid aan te leren. Nogmaals: er bestaan geen snelle trucjes om te leren hoe je relaties kunt aangaan en in stand houden. Moraliserende eisen stimuleren een relatie in ieder geval niet. We moeten een behoedzame oefenweg afleggen. Die oefenweg begint bij de relatie met mezelf en vervolgens met de dingen, met God en ten slotte met een partner.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anselm Grün
Uitgever
Forte Uitgevers B.V.
ISBN
9789079956050
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Wat voedt de liefde? Hoe kunnen relaties ook in het dagelijkse leven putten uit de bron van de liefde? Spiritualiteit kan een weg tot deze bron wijzen. Maar er is niet een bepaalde ‘methode’ die het welslagen van de liefde tussen man en vrouw en de liefde tussen vrienden garandeert. Spiritualiteit is geen recept met een vastgestelde werking. En ook geen vrome mantel die de conflicten van het dagelijkse leven bedekt. Het verhult niets. Veeleer wijst het een weg, een realistische weg.

Hoe kunnen wij omgaan met ons verlangen naar geslaagde relaties? Spiritualiteit relativeert onze krampachtige inspanningen voor geslaagde relaties. Ze wil ons ontlasten van de overspannen verwachtingen die we van onszelf en onze relaties hebben. En tegelijk toont ze ons een fundament voor ons leven; een fundament waarop we ook vol vertrouwen onze relaties kunnen bouwen, vertrouwend op Gods zegen.

Met talrijke rituelen en oefeningen. Anselm Grün:
Klaagzangen over de relatieloosheid van de moderne mens brengt ons niet verder. We hebben meer aan concrete hulpmiddelen om relatievaardigheid aan te leren. Nogmaals: er bestaan geen snelle trucjes om te leren hoe je relaties kunt aangaan en in stand houden. Moraliserende eisen stimuleren een relatie in ieder geval niet. We moeten een behoedzame oefenweg afleggen. Die oefenweg begint bij de relatie met mezelf en vervolgens met de dingen, met God en ten slotte met een partner.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anselm Grün
Uitgever
Forte Uitgevers B.V.
ISBN
9789079956050
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192