Echt zijn

jonge mensen over leven met aandacht

Prijs € 13,50

Uitverkocht

Arjan Broers

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als je jong bent, kun je alle kanten op. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar hoe weet je welke kant jij op wilt? Tien jonge mensen aan het woord over hun zoektocht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arjan Broers
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056253790
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

Als je jong bent, kun je alle kanten op. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar hoe weet je welke kant jij op wilt? Wat echt bij jou past?

In dit boek komen tien jonge mensen aan het woord over hun zoektocht. Ze laten zich kennen: krachtig, onzeker, verdrietig, worstelend, genietend en ongedurig. Ze zijn heel verschillend, maar hebben twee dingen gemeen. Allemaal oefenen ze met vormen van aandachtig leven, bijvoorbeeld via meditatie, toneel, gebed, muziek of gewoon onkruid wieden in de tuin. En allemaal willen ze weten wat hun weg is.

Aandachtig aanwezig zijn bij wat er is blijkt een manier om te kunnen kiezen. Niet als beperking, maar als verdieping. En dat levert iets op: zelfkennis, rust, helderheid, vreugde, en ook veerkracht als het tegenzit. In oosterse spirituele tradities heet dat 'bewustwording', in westerse 'de geestelijke weg'.

De portretten in dit boek, geschreven door Arjan Broers, zijn gemaakt in opdracht van de maristen, een religieuze congregatie die op allerlei manieren ruimte maakt voor levensvragen van jonge mensen. De interviews gaan vergezeld van korte reflecties en van citaten van zoekers uit andere tijden. Want overal en altijd hebben mensen zich afgevraagd hoe dat moet, leven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arjan Broers
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056253790
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80