Een ketterse catechismus

schets van een spiritualiteit voor morgen

Prijs € 16,95

Uitverkocht

H. Stufkens

Paperback | Oktober 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De centrale thema's uit de oude catechismus blijven actueel: waartoe ben ik op aarde, wat moet ik eigenlijk geloven, wat betekent bidden, hoe moet ik omgaan met de dood? In deze ketterse catechismus nodigt Hein Stufkens de lezer uit eigen antwoorden te zoeken. De kerken gebruikten bij het geloofsonderricht de catechismus: een geschrift met vragen en antwoorden over de belangrijkste levensvragen. Het gaf de waarheid weer zoals die er volgens de kerk uitzag. In de laatste vijftig jaar is die catechismus op de helling komen te staan. Bovendien hebben velen in het Westen de kerk sowieso de rug toegekeerd. Daarmee is er ruimte gekomen voor een eigentijdse en open spiritualiteit, in en buiten de kerken. Die ruimte benut Hein Stufkens. Hij vindt inspiratie in het multiculturele veelstromenland van de hedendaagse spiritualiteit. Maar ook de oude antwoorden uit de christelijke traditie leveren mits nieuw verstaan een vruchtbare bijdrage aan een spiritualiteit voor morgen. Hein Stufkens (1947), filosoof, schrijver, dichter, leraar, werd bekend als auteur van boeken over zingeving en spiritualiteit, door zijn werk voor radio en televisie en door lezingen en workshops. Zijn inspiratie vindt hij in de christelijke mystiek en gnosis, het zen–boeddhisme en de jungiaanse en transpersoonlijke psychologie. Samen met zijn echtgenote Brigitte Stufkens–Geerlings richtte hij het spiritueel bezinningscentrum "La Cordelle" te Cadzand op.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Stufkens
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025959074
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158

Beschrijving

De centrale thema's uit de oude catechismus blijven actueel: waartoe ben ik op aarde, wat moet ik eigenlijk geloven, wat betekent bidden, hoe moet ik omgaan met de dood? In deze ketterse catechismus nodigt Hein Stufkens de lezer uit eigen antwoorden te zoeken.

De kerken gebruikten bij het geloofsonderricht de catechismus: een geschrift met vragen en antwoorden over de belangrijkste levensvragen. Het gaf de waarheid weer zoals die er volgens de kerk uitzag. In de laatste vijftig jaar is die catechismus op de helling komen te staan. Bovendien hebben velen in het Westen de kerk sowieso de rug toegekeerd. Daarmee is er ruimte gekomen voor een eigentijdse en open spiritualiteit, in en buiten de kerken. Die ruimte benut Hein Stufkens.
Hij vindt inspiratie in het multiculturele veelstromenland van de hedendaagse spiritualiteit. Maar ook de oude antwoorden uit de christelijke traditie leveren mits nieuw verstaan een vruchtbare bijdrage aan een spiritualiteit voor morgen.

Hein Stufkens (1947), filosoof, schrijver, dichter, leraar, werd bekend als auteur van boeken over zingeving en spiritualiteit, door zijn werk voor radio en televisie en door lezingen en workshops. Zijn inspiratie vindt hij in de christelijke mystiek en gnosis, het zen–boeddhisme en de jungiaanse en transpersoonlijke psychologie. Samen met zijn echtgenote Brigitte Stufkens–Geerlings richtte hij het spiritueel bezinningscentrum "La Cordelle" te Cadzand op.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Stufkens
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025959074
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158