Een spiritualiteit van de zorg

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Henri Nouwen

Hardback | Juli 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Een spiritualiteit van de zorg brengt Henri Nouwen al zijn ervaring samen uit zijn werk in de Ark-gemeenschap, waar hij o.a. zorgde voor Adam, een mentaal gehandicapte jongen die niet kon spreken. De zorg draagt een enorme ambiguïteit in zich: het is een geschenk, maar ook een enorme fysieke en emotionele uitdaging. Vanuit zijn eigen ervaring ontdekte Henri Nouwen dat zorgen 'een opportuniteit is voor innerlijke bevrijding en transformatie voor wie zorg draagt en zorg ontvangt'.Deze nieuwe reeks biedt een eerste kennismaking met de spiritualiteit van Henri Nouwen, of een originele manier om zijn werk opnieuw te ontdekken.Rond de kernthema's van het leven worden de krachtigste passages uit gepubliceerd én ongepubliceerd werk van Henri Nouwen geboetseerd tot één nieuwe tekst die op zoek gaat naar de essentie. Mooi uitgegeven cadeauboekjes voor een dierbare of voor jezelf. Henri Nouwen is een van de belangrijkste spirituele denkers van de 20ste eeuw. Van zijn boeken werden wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. Deze reeks behandelt op een zeer kernachtige manier hoe we de spiritualiteit van Henri Nouwen in de praktijk kunnen brengen. Henri J.M. Nouwen (1932-1996) was een katholiek priester en professor aanverschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de Ark-gemeenschap Daybreak in Toronto (Canada), samen met mensen met een mentale beperking. Spiritualiteit in de praktijk:een nieuwe reeks gebaseerd op het werk van Henri Nouwen 'Ik heb Henri Nouwen persoonlijk gekend. Hij kon "vrome" zaken op eendiepgaande manier en schijnbaar onpersoonlijke zaken op een persoonlijkemanier verwoorden en hij kon je voor uitdagingen plaatsen op zo een manierdat je alleen maar "dank u" kon zeggen. Dat doet hij opnieuw in deze boeken.'- Richard Rohr, Franciscaan en grondlegger van het enneagram

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henri Nouwen
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401415545
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Beschrijving

In Een spiritualiteit van de zorg brengt Henri Nouwen al zijn ervaring samen uit zijn werk in de Ark-gemeenschap, waar hij o.a. zorgde voor Adam, een mentaal gehandicapte jongen die niet kon spreken. De zorg draagt een enorme ambiguïteit in zich: het is een geschenk, maar ook een enorme fysieke en emotionele uitdaging. Vanuit zijn eigen ervaring ontdekte Henri Nouwen dat zorgen 'een opportuniteit is voor innerlijke bevrijding en transformatie voor wie zorg draagt en zorg ontvangt'.

Deze nieuwe reeks biedt een eerste kennismaking met de spiritualiteit van Henri Nouwen, of een originele manier om zijn werk opnieuw te ontdekken.
Rond de kernthema's van het leven worden de krachtigste passages uit gepubliceerd én ongepubliceerd werk van Henri Nouwen geboetseerd tot één nieuwe tekst die op zoek gaat naar de essentie. 

Mooi uitgegeven cadeauboekjes voor een dierbare of voor jezelf. Henri Nouwen is een van de belangrijkste spirituele denkers van de 20ste eeuw. Van zijn boeken werden wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. Deze reeks behandelt op een zeer kernachtige manier hoe we de spiritualiteit van Henri Nouwen in de praktijk kunnen brengen.

Henri J.M. Nouwen (1932-1996) was een katholiek priester en professor aan
verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de Ark-gemeenschap Daybreak in Toronto (Canada), samen met mensen met een mentale beperking. Spiritualiteit in de praktijk:
een nieuwe reeks gebaseerd op het werk van Henri Nouwen

'Ik heb Henri Nouwen persoonlijk gekend. Hij kon "vrome" zaken op een
diepgaande manier en schijnbaar onpersoonlijke zaken op een persoonlijke
manier verwoorden en hij kon je voor uitdagingen plaatsen op zo een manier
dat je alleen maar "dank u" kon zeggen. Dat doet hij opnieuw in deze boeken.'
- Richard Rohr, Franciscaan en grondlegger van het enneagram

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henri Nouwen
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401415545
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64