Eeuwigheid NU !

dialogen over geluk

Prijs € 18,90

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

F. Lucille

Paperback | November 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Francis Lucille (1944, Frankrijk) studeerde wis- en natuurkunde. Hij ontdekte, door boeddhistische en vedantische teksten te lezen, de oosterse wijsheid en dat bracht hem tot een diepgaand zelfonderzoek. In 1975 ontmoette hij zijn spirituele leraar Jean Klein, gaf zijn wetenschappelijke loopbaan op en houdt sindsdien zelf lezingen over de hele wereld. Francis spreekt maar over een ding: bewustzijn, oftewel onze 'ware natuur'. Die 'ware natuur' is al aanwezig voordat we geboren worden en is er ook nog als we dood zijn. Het is de kern van ons bestaan. Die gedachtegang is terug te vinden in de non-dualistische filosofie van advaita vedanta maar ook in het ch'an boeddhisme, zen, taoïsme, soefisme en ligt ten grondslag aan alle grote religies. Francis houdt regelmatig bijeenkomsten voor belangstellenden. Op die retraites ontstaat een open en vriendschappelijke sfeer waarin hij ons laat zien dat we niets anders zijn dan puur bewustzijn. Francis woont tegenwoordig in Amerika en komt regelmatig naar Europa om hierover te spreken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Lucille
Uitgever
Samsara Uitgeverij b.v.
ISBN
9789077228135
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223

Beschrijving

Francis Lucille (1944, Frankrijk) studeerde wis- en natuurkunde. Hij ontdekte, door boeddhistische en vedantische teksten te lezen, de oosterse wijsheid en dat bracht hem tot een diepgaand zelfonderzoek.
In 1975 ontmoette hij zijn spirituele leraar Jean Klein, gaf zijn wetenschappelijke loopbaan op en houdt sindsdien zelf lezingen over de hele wereld. Francis spreekt maar over een ding: bewustzijn, oftewel onze 'ware natuur'.
Die 'ware natuur' is al aanwezig voordat we geboren worden en is er ook nog als we dood zijn. Het is de kern van ons bestaan. Die gedachtegang is terug te vinden in de non-dualistische filosofie van advaita vedanta maar ook in het ch'an boeddhisme, zen, taoïsme, soefisme en ligt ten grondslag aan alle grote religies.
Francis houdt regelmatig bijeenkomsten voor belangstellenden. Op die retraites ontstaat een open en vriendschappelijke sfeer waarin hij ons laat zien dat we niets anders zijn dan puur bewustzijn.
Francis woont tegenwoordig in Amerika en komt regelmatig naar Europa om hierover te spreken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Lucille
Uitgever
Samsara Uitgeverij b.v.
ISBN
9789077228135
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223