Geart Jabiks

dichter, natuurmens en historicus

Prijs € 13,50

Uitverkocht

Antje van den Berg

Paperback | Juli 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Geart Jabiks van den Berg (1886 - 1954) werd geboren in een plaggenhut in Schurega. Op latere leeftijd legde hij zijn boeiende levensverhaal vast, waarin zijn armoedige maar desondanks gelukkige jeugd, zijn werk als schippersknecht, boerenarbeider en bij de tram in Lemmer en zijn wederwaardigheden als gemobiliseerd soldaat aan de orde komen.Samen met een aantal fraaie Friestalige gedichten en de vele brieven die Geart aan zijn verloofde en latere vrouw Hiltje schreef toen hij gemobiliseerd was, is dit levensverhaal integraal in dit boek opgenomen. Van den Berg, die zich graag Geart Jabiks fan 'e Tsjongerwâl noemde, ontwikkelde zich tijdens zijn leven tot een groot kenner van de natuur en werd vooral bekend door zijn archeologische vondsten rond de Tjonger en Oudehorne.Deze prachtige uitgave, samengesteld door zijn kleindochter Antje, geeft Geart Jabiks de plek die hij in de regionale historie meer dan verdient.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Antje van den Berg
Uitgever
Friese Pers Boekerij
ISBN
9789033004230
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Beschrijving

Geart Jabiks van den Berg (1886 - 1954) werd geboren in een plaggenhut in Schurega. Op latere leeftijd legde hij zijn boeiende levensverhaal vast, waarin zijn armoedige maar desondanks gelukkige jeugd, zijn werk als schippersknecht, boerenarbeider en bij de tram in Lemmer en zijn wederwaardigheden als gemobiliseerd soldaat aan de orde komen.

Samen met een aantal fraaie Friestalige gedichten en de vele brieven die Geart aan zijn verloofde en latere vrouw Hiltje schreef toen hij gemobiliseerd was, is dit levensverhaal integraal in dit boek opgenomen. Van den Berg, die zich graag Geart Jabiks fan 'e Tsjongerwâl noemde, ontwikkelde zich tijdens zijn leven tot een groot kenner van de natuur en werd vooral bekend door zijn archeologische vondsten rond de Tjonger en Oudehorne.

Deze prachtige uitgave, samengesteld door zijn kleindochter Antje, geeft Geart Jabiks de plek die hij in de regionale historie meer dan verdient.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Antje van den Berg
Uitgever
Friese Pers Boekerij
ISBN
9789033004230
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112