Geheimen der natuur

Prijs € 14,95

Uitverkocht

J. Lorber

Paperback | Juli 1987 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Oostenrijkse profeet Jakob Lorber (1800-1864) vervlocht in zijn reli gieuze werken vaak vele natuurwetenschappelijke beschrijvingen en verklaringen waarvan de juistheid pas in onze tijd door de resultaten van het moderne wetenschappelijke onderzoek worden bevestigd. Dit boek bestaat uit een bundeling van enige kleinere geschriften over zeer uiteenlopende natuurkundige verschijnselen, zoals de ont wikkeling van verschillende diersoorten, het ontstaan van aardbevingen, de groei van bomen, de functies van noord- en zuidpool, enz. Verder zijn een tweetal werkjes in verkorte vorm opgenomen die een mooie illustratie vormen van Lorbers volledig vergeestelijkte wereldbeeld, namelijk ‘Der Großglockner’ en ‘Die Fliege’. Juist deze natuur-geestelijke geschriften vormen de voor het gemoed en het verstand zo bevredigende synthese van religie en wetenschap, waaraan de tegenwoordige mens zozeer behoefte heeft. Uiteindelijk kan het innerlijke wezen van de natuurkundige verschijnselen slechts vanuit de geest verklaard worden, omdat het juist de geest is, die de grondslag vormt voor de natuur, haar bezielt en zich door de zichtbare vormenwereld aan ons openbaart.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Lorber
Uitgever
Sigma & De Ster
ISBN
9789065563910
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 1987
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De Oostenrijkse profeet Jakob Lorber (1800-1864) vervlocht in zijn reli gieuze werken vaak vele natuurwetenschappelijke beschrijvingen en verklaringen waarvan de juistheid pas in onze tijd door de resultaten van het moderne wetenschappelijke onderzoek worden bevestigd.

Dit boek bestaat uit een bundeling van enige kleinere geschriften over zeer uiteenlopende natuurkundige verschijnselen, zoals de ont wikkeling van verschillende diersoorten, het ontstaan van aardbevingen, de groei van bomen, de functies van noord- en zuidpool, enz. Verder zijn een tweetal werkjes in verkorte vorm opgenomen die een mooie illustratie vormen van Lorbers volledig vergeestelijkte wereldbeeld, namelijk ‘Der Großglockner’ en ‘Die Fliege’.

Juist deze natuur-geestelijke geschriften vormen de voor het gemoed en het verstand zo bevredigende synthese van religie en wetenschap, waaraan de tegenwoordige mens zozeer behoefte heeft.
Uiteindelijk kan het innerlijke wezen van de natuurkundige verschijnselen slechts vanuit de geest verklaard worden, omdat het juist de geest is, die de grondslag vormt voor de natuur, haar bezielt en zich door de zichtbare vormenwereld aan ons openbaart.  

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Lorber
Uitgever
Sigma & De Ster
ISBN
9789065563910
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 1987
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig