Gelukkiger dan je denkt (e-Book)

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Alan Watts

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Boeken over geluk gaan vooral over het veranderen van je omstandigheden of van jezelf. In Gelukkiger dan je denkt noemt Alan Watts niets van dat alles. Wel vertelt hij in zijn prikkelende stijl vol humor over een gemoedstoestand die totale acceptatie wordt genoemd. Een ‘ja’ zeggen tegen alles wat we ervaren, voelen en weten in plaats van vruchteloos worstelen om iets of iemand anders te zijn. Alsof het mogelijk is om weg te rennen van je eigen leven … Wat hebben de oosterse en westerse psychologie samen te zeggen over het moeilijk te vatten en urgente onderwerp van het geluk van de mens? Het concept van dualiteit, een veelvoorkomend thema in het werk van Alan Watts, komt hierbij naar voren met de stelling dat we enkel geluk kunnen ervaren wanneer we ook verdriet doorstaan, en dat dit soort tegengestelden elkaar uiteindelijk aanvullen. Gelukkiger dan je denkt schreef Alan Watts op zijn 24ste en is nu voor het eerst in het Nederlands verschenen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Alan Watts
Uitgever
AnkhHermes, Uitgeverij
ISBN
9789020215748
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2019
Bestandsgrootte
5048 Kb
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Boeken over geluk gaan vooral over het veranderen van je omstandigheden of van jezelf. In Gelukkiger dan je denkt noemt Alan Watts niets van dat alles. Wel vertelt hij in zijn prikkelende stijl vol humor over een gemoedstoestand die totale acceptatie wordt genoemd. Een ‘ja’ zeggen tegen alles wat we ervaren, voelen en weten in plaats van vruchteloos worstelen om iets of iemand anders te zijn. Alsof het mogelijk is om weg te rennen van je eigen leven …

Wat hebben de oosterse en westerse psychologie samen te zeggen over het moeilijk te vatten en urgente onderwerp van het geluk van de mens? Het concept van dualiteit, een veelvoorkomend thema in het werk van Alan Watts, komt hierbij naar voren met de stelling dat we enkel geluk kunnen ervaren wanneer we ook verdriet doorstaan, en dat dit soort tegengestelden elkaar uiteindelijk aanvullen. Gelukkiger dan je denkt schreef Alan Watts op zijn 24ste en is nu voor het eerst in het Nederlands verschenen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alan Watts
Uitgever
AnkhHermes, Uitgeverij
ISBN
9789020215748
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2019
Bestandsgrootte
5048 Kb
Taal
Nederlandstalig