Geschenk van het absolute

Prijs € 31,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Alexander Smit

Hardback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Alexander Smit geweest, Nederlands bekendste advaitaleraar, gaf onderricht aan iedereen die geïnteresseerd was in de vraag: ‘Wie of wat ben ik nu werkelijk?’.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Alexander Smit
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789491411052
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

‘Ik vind dat dit bij jou hoort’, zei Devi van de Advaita Foundation, terwijl ze me een doos oude floppydisks gaf. ‘Ik weet niet precies wat erop staat’, voegde ze eraan toe. De schijfjes waren van Alexander Smit geweest, Nederlands bekendste advaitaleraar. Ze bleken een grote hoeveelheid transcripties te bevatten van bijeenkomsten die hij in de jaren tachtig en negentig hield. Het merendeel van de teksten is niet eerder gepubliceerd.

Alexander gaf onderricht aan iedereen die geïnteresseerd was in de vraag: ‘Wie of wat ben ik nu werkelijk?’ Hierbij legde hij een directheid, scherpte en humor aan de dag die ik daarna nooit meer op die manier ben tegengekomen. Het repareren en uitlezen van alle diskettes was een geduldwerkje, maar toen het eenmaal klaar was had ik een behoorlijke verzameling teksten. Een selectie daarvan is in dit boek opgenomen.

Alles en iedereen heeft meegewerkt aan het mogelijk maken en het verschijnen van dit boek; mijn ex-leraar Alexander met zijn wijsheid, mijn vriendin Devi met haar toewijding voor het bewaren en bewaken van het materiaal en mijn uitgevers Wim en Wouter met de visie en de durf om ervoor te zorgen dat dit boek nu verkrijgbaar is.

Wij vinden dat dit bij u hoort.

Jan Koehoorn

In dit boek bevindt zich een cd met een aantal geluidsfragmenten van bijeenkomsten met Alexander Smit, eind tachtiger jaren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alexander Smit
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789491411052
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig