Godinnen van eigen bodem

Prijs € 24,50

Uitverkocht

I. Bergman

Paperback | Maart 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In prehistorische tijden - toen de mensen nog in harmonie met de natuur leefden - vereerden zij de Godin. Elk volk had zijn eigen archetypische godinnen, gevormd door het landschap waarin het woonde. Met de komst van mannelijke God verdwenen de godinnen langzaam maar zeker naar het rijk van het onbewuste. En met hen de vrouwelijke warden waarvoor zij staan, zoals het zien van eenheid, samenhang, evenwicht in geven en nemen, zorg voor allen en alles, oog voor het belang en de functie van ieder deel van het geheel. In dit boek maakt Ineke Bergman, astrologe en priesteres van Anna en Brigida, het spirituele erfgoed van de Lage Landen weer zichtbaar. Zij brengt de acht godinnen in beeld volgens het jaarwiel zoals dat voor deze streek geldt. Per godin geeft Bergman onder meer aan welke elementen, planten, dieren, attributen, symbolen, seizoenen en chakra’s bij haar horen. En hoe je weer contact met haar kunt maken. De acht godinnen van eigen bodem personifi n elk op hun eigen manier de oude wijsheid van onze stammoeders. Door met hen te werken verbinden we het bewuste deel van onze psyche weer met het onbewuste deel. Zo vinden we de weg terug naar onbekende, verwaarloosde of vergeten delen van onszelf, alsook naar onze creativiteit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
I. Bergman
Uitgever
A3 boeken
ISBN
9789077408353
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

In prehistorische tijden - toen de mensen nog in harmonie met de natuur leefden - vereerden zij de Godin. Elk volk had zijn eigen archetypische godinnen, gevormd door het landschap waarin het woonde. Met de komst van mannelijke God verdwenen de godinnen langzaam maar zeker naar het rijk van het onbewuste. En met hen de vrouwelijke warden waarvoor zij staan, zoals het zien van eenheid, samenhang, evenwicht in geven en nemen, zorg voor allen en alles, oog voor het belang en de functie van ieder deel van het geheel.
In dit boek maakt Ineke Bergman, astrologe en priesteres van Anna en Brigida, het spirituele erfgoed van de Lage Landen weer zichtbaar. Zij brengt de acht godinnen in beeld volgens het jaarwiel zoals dat voor deze streek geldt. Per godin geeft Bergman onder meer aan welke elementen, planten, dieren, attributen, symbolen, seizoenen en chakra’s bij haar horen. En hoe je weer contact met haar kunt maken.
De acht godinnen van eigen bodem personifi n elk op hun eigen manier de oude wijsheid van onze stammoeders. Door met hen te werken verbinden we het bewuste deel van onze psyche weer met het onbewuste deel. Zo vinden we de weg terug naar onbekende, verwaarloosde of vergeten delen van onszelf, alsook naar onze creativiteit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
I. Bergman
Uitgever
A3 boeken
ISBN
9789077408353
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96