Hart tegen hard

familieopstellingen als instrument voor conflicthantering

Prijs € 16,95

Uitverkocht

Bert Hellinger

Paperback | Maart 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De laatste vijf jaar is een aantal titels van Bert Hellinger in het Nederlands verschenen waarin hij de techniek van familieopstellingen en de daarachter liggende filosofie uiteenzet. Uit talloze familieopstellingen werd het Hellinger duidelijk dat het lot van individuele personen vaak nauw samenhangt met conflicten die tussen volkeren bestaan. In deze strijd gaat het meestal hard tegen hard: beide zijden schromen niet met een rustig geweten mensen om te brengen, en zijn er beide evenzeer van overtuigd in hun recht te staan. Ten onrechte, meent Bert Hellinger, want met een rustig geweten zijn er in de wereldgeschiedenis miljoenen slachtoffers gemaakt. In 'Hart tegen hard' analyseert Hellinger een aantal etnische conflicten en laat hij zien hoe familieopstellingen de weg kunnen wijzen naar goede oplossingen. Zijn uitgangspunt hierin wordt nogal eens bediscussieerd: hij meent dat zowel daders als slachtoffers te maken hebben met soms generaties lang bestaande verstrikkingen. Dit te erkennen en ook in een moordenaar een mens te kunnen zien (zoals in het christelijke 'Hebt uw vijanden lief') is voor Hellinger niet zozeer een ethisch als wel een praktisch gebod: de enige weg naar genezing.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bert Hellinger
Uitgever
Altamira
ISBN
9789069637129
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

De laatste vijf jaar is een aantal titels van Bert Hellinger in het Nederlands verschenen waarin hij de techniek van familieopstellingen en de daarachter liggende filosofie uiteenzet. Uit talloze familieopstellingen werd het Hellinger duidelijk dat het lot van individuele personen vaak nauw samenhangt met conflicten die tussen volkeren bestaan. In deze strijd gaat het meestal hard tegen hard: beide zijden schromen niet met een rustig geweten mensen om te brengen, en zijn er beide evenzeer van overtuigd in hun recht te staan. Ten onrechte, meent Bert Hellinger, want met een rustig geweten zijn er in de wereldgeschiedenis miljoenen slachtoffers gemaakt.

In 'Hart tegen hard' analyseert Hellinger een aantal etnische conflicten en laat hij zien hoe familieopstellingen de weg kunnen wijzen naar goede oplossingen. Zijn uitgangspunt hierin wordt nogal eens bediscussieerd: hij meent dat zowel daders als slachtoffers te maken hebben met soms generaties lang bestaande verstrikkingen. Dit te erkennen en ook in een moordenaar een mens te kunnen zien (zoals in het christelijke 'Hebt uw vijanden lief') is voor Hellinger niet zozeer een ethisch als wel een praktisch gebod: de enige weg naar genezing.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bert Hellinger
Uitgever
Altamira
ISBN
9789069637129
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240