Hart & ziel

Prijs € 12,95

Uitverkocht

Paperback | Augustus 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ons wezen en onze ziel zijn een en dezelfde. Hierin schuilt een leerzame tegenstelling. De ziel is het onbeschrijflijke, onschatbare iets dat deel uitmaakt van ons allemaal, de schakel die alle mensen in diepe verwantschap met elkaar verbindt. Ze overstijgt verschillen in leeftijd, ras, klasse en geslacht. Veel wijsgeren noemen haar goddelijk – wat aansluit bij de visie dat alles wat belangrijk is in het leven in onszelf besloten ligt. Maar tegelijk maakt onze ziel ons uniek, tot wie wij zijn. Ze is onaantastbaar, ondoorgrondelijk en een eeuwig mysterie. De nieuwe spiritualiteit kent geen canonieke geschriften, maar omvat vele waardevolle teksten, van de Tao Te Tjing tot de mystieke poëzie van Rumi. Aan alle inspirerende gedachten, zelfs aan die van een pragmatische Romein als Marcus Aurelius, wordt belang gehecht. Dit boek biedt een verzameling verhelderende wijsheden over het innerlijke leven. Laat ze als 365 lichtstralen je hart verlichten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Forte Uitgevers B.V.
ISBN
9789058777621
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

Ons wezen en onze ziel zijn een en dezelfde. Hierin schuilt een leerzame tegenstelling. De ziel is het onbeschrijflijke, onschatbare iets dat deel uitmaakt van ons allemaal, de schakel die alle mensen in diepe verwantschap met elkaar verbindt. Ze overstijgt verschillen in leeftijd, ras, klasse en geslacht. Veel wijsgeren noemen haar goddelijk – wat aansluit bij de visie dat alles wat belangrijk is in het leven in onszelf besloten ligt.
Maar tegelijk maakt onze ziel ons uniek, tot wie wij zijn. Ze is onaantastbaar, ondoorgrondelijk en een eeuwig mysterie.

De nieuwe spiritualiteit kent geen canonieke geschriften, maar omvat vele waardevolle teksten, van de Tao Te Tjing tot de mystieke poëzie van Rumi. Aan alle inspirerende gedachten, zelfs aan die van een pragmatische Romein als Marcus Aurelius, wordt belang gehecht. Dit boek biedt een verzameling verhelderende wijsheden over het innerlijke leven. Laat ze als 365 lichtstralen je hart verlichten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Forte Uitgevers B.V.
ISBN
9789058777621
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384