Het boek over Hanuman

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Parvez Dewan

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De apengod Hanuman is een uitzonderlijke geleerde, een onbevreesd krijger en de ideale generaal: intelligent, volledig begaan met zijn meester, zelfbewust en bescheiden. Hij is de grootste aanhanger en volgzame dienaar van Ram (de 7e incarnatie van Vishnu en de centrale figuur in het heldendicht de Ramayana). Dit boek volgt het spoor van Hanuman vanaf de ontmoeting met Ram en belicht de diverse eigenschappen en kenmerken van Hanuman en wat deze betekenen in de Hindoestaanse iconografie. Hij is voor iedere hindoe het symbool van de onuitputtelijke mogelijkheden die ieder in zich heeft, hij die het schijnbare mogelijk maakt. Er bestaan voor hem geen onoverwinnelijke obstakels. Hanuman komt voor in het millennia-oude heldenepos de Ramayana, hij symboliseert de devotie (bhakti) en is vooral populair in het noorden van India. Parvez Dewan (1954) studeerde geschiedenis aan St.Stephen’s College, Delhi en de Universiteit van Cambridge. Niet alleen de schrijver van 6 boeken, maar ook een niet onverdienstelijk componist. Twee van zijn libretto’s zijn als rock-operas uitgevoerd in Denemarken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Parvez Dewan
Uitgever
Synthese
ISBN
9789062710959
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

De apengod Hanuman is een uitzonderlijke geleerde, een onbevreesd krijger en de ideale generaal: intelligent, volledig begaan met zijn meester, zelfbewust en bescheiden. Hij is de grootste aanhanger en volgzame dienaar van Ram (de 7e incarnatie van Vishnu en de centrale figuur in het heldendicht de Ramayana). Dit boek volgt het spoor van Hanuman vanaf de ontmoeting met Ram en belicht de diverse eigenschappen en kenmerken van Hanuman en wat deze betekenen in de Hindoestaanse iconografie. Hij is voor iedere hindoe het symbool van de onuitputtelijke mogelijkheden die ieder in zich heeft, hij die het schijnbare mogelijk maakt. Er bestaan voor hem geen onoverwinnelijke obstakels. Hanuman komt voor in het millennia-oude heldenepos de Ramayana, hij symboliseert de devotie (bhakti) en is vooral populair in het noorden van India.
Parvez Dewan (1954) studeerde geschiedenis aan St.Stephen’s College, Delhi en de Universiteit van Cambridge. Niet alleen de schrijver van 6 boeken, maar ook een niet onverdienstelijk componist. Twee van zijn libretto’s zijn als rock-operas uitgevoerd in Denemarken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Parvez Dewan
Uitgever
Synthese
ISBN
9789062710959
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192