Het enneagram, de oorspronkelijke typologie

kabbala, Numerologie, De leer van de vijf elementen

Prijs € 32,90

Niet beschikbaar

Jan Akkermans

Paperback | November 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over het enneagram werd al veel geschreven, maar zelden ging men hierbij terug tot de wortels van deze eeuwenoude psycho-spirituele typologie. Dit boek dringt net door tot de authentieke kennis waarop deze geheime typologie werd gegrondvest. De inbreng van de Kabbala, één van de belangrijkste pijlers waarop het enneagram berust, wordt belicht. Vooral het Kosmisch Kruis van de Kabbala, een combinatie van de getallenleer van Pythagoras en de planeten, en de basis van de enneagram typologie, komt uitgebreid aan bod. Op eenvoudige wijze, aan de hand van de geboortedatum duidt het Kosmisch Kruis aan welke planeten je leven beïnvloeden. Ook de oude Chinese leer van de vijf elementen gaf het enneagram mee vorm. De vijf elementen oefenen immers een grote invloed uit op het karakter, meer nog dan de tekens van de dierenriem. In elk enneagramtype geeft dit aanleiding tot een heldere structuur van subtypen. In dit boek staat spirituele groei voorop. Het doel van het enneagram is bevrijding van het geconditioneerde, dwangmatige type en de realisatie van de ware persoonlijkheid als uitdrukking van iemands diepste wezenskern. Groeimogelijkheden worden aangereikt voor elk type op gebied van denken, voelen en handelen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Akkermans
Uitgever
Cyclus-Garant
ISBN
9789085750161
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
294

Beschrijving

Over het enneagram werd al veel geschreven, maar zelden ging men hierbij terug tot de wortels van deze eeuwenoude psycho-spirituele typologie. Dit boek dringt net door tot de authentieke kennis waarop deze geheime typologie werd gegrondvest.
De inbreng van de Kabbala, één van de belangrijkste pijlers waarop het enneagram berust, wordt belicht. Vooral het Kosmisch Kruis van de Kabbala, een combinatie van de getallenleer van Pythagoras en de planeten, en de basis van de enneagram typologie, komt uitgebreid aan bod. Op eenvoudige wijze, aan de hand van de geboortedatum duidt het Kosmisch Kruis aan welke planeten je leven beïnvloeden.
Ook de oude Chinese leer van de vijf elementen gaf het enneagram mee vorm. De vijf elementen oefenen immers een grote invloed uit op het karakter, meer nog dan de tekens van de dierenriem. In elk enneagramtype geeft dit aanleiding tot een heldere structuur van subtypen.
In dit boek staat spirituele groei voorop. Het doel van het enneagram is bevrijding van het geconditioneerde, dwangmatige type en de realisatie van de ware persoonlijkheid als uitdrukking van iemands diepste wezenskern. Groeimogelijkheden worden aangereikt voor elk type op gebied van denken, voelen en handelen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Akkermans
Uitgever
Cyclus-Garant
ISBN
9789085750161
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
294