Het plantenorakel der druiden

werken met de magische flora uit de traditie van de druiden, 36 geillustreerde kaarten 3 blanco kaarten en een instructieboek

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ph. Carr-Gomm, St. Carr-Gomm

Paperback | Mei 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het plantenorakel der druïden is de langverwachte pendant van het veelgeprezen Het dierenorakel der druïden, dat tien jaar geleden het licht zag. Ook deze nieuwe orakelset van Philip en Stephanie Carr-Gomm is geïllustreerd door Will Worthington. Aan de hand van zesendertig grote kaarten brengen de auteurs de oude Keltische folklore en mythologie weer tot leven. De kwaliteiten van iedere plant vormen de basis van dit orakel, dat je kunt raadplegen voor het verkrijgen van wijsheid, leiding en inspiratie. Planten, bloemen, kruiden en paddenstoelen worden in de traditie van de druïden als heilig gezien en komen veelvuldig voor in mythen en legenden. Zo werd agrimonie, in de volksmond drakenbloed of zangerskruid geheten, ook ‘smart der druïden’ genoemd, terwijl nadere beschouwing leert dat de druïden dit kruid juist gebruikten ter bestrijding van kwade geesten. Iedere kaart is een geschilderd landschap waarin de plant is weergegeven in zijn natuurlijke habitat. Alle details worden in het begeleidende tekstboek uit de doeken gedaan. In het boek komen zes legmethoden uitvoerig aan bod, van het Pentagram tot het Kruis van Brighid. Van alle planten worden zowel de Nederlandse als de Latijnse en Keltische naam gegeven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ph. Carr-Gomm, St. Carr-Gomm
Uitgever
Altamira-Becht
ISBN
9789069638027
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Het plantenorakel der druïden is de langverwachte pendant van het veelgeprezen Het dierenorakel der druïden, dat tien jaar geleden het licht zag. Ook deze nieuwe orakelset van Philip en Stephanie Carr-Gomm is geïllustreerd door Will Worthington. Aan de hand van zesendertig grote kaarten brengen de auteurs de oude Keltische folklore en mythologie weer tot leven. De kwaliteiten van iedere plant vormen de basis van dit orakel, dat je kunt raadplegen voor het verkrijgen van wijsheid, leiding en inspiratie. Planten, bloemen, kruiden en paddenstoelen worden in de traditie van de druïden als heilig gezien en komen veelvuldig voor in mythen en legenden.

Zo werd agrimonie, in de volksmond drakenbloed of zangerskruid geheten, ook ‘smart der druïden’ genoemd, terwijl nadere beschouwing leert dat de druïden dit kruid juist gebruikten ter bestrijding van kwade geesten.

Iedere kaart is een geschilderd landschap waarin de plant is weergegeven in zijn natuurlijke habitat. Alle details worden in het begeleidende tekstboek uit de doeken gedaan.

In het boek komen zes legmethoden uitvoerig aan bod, van het Pentagram tot het Kruis van Brighid. Van alle planten worden zowel de Nederlandse als de Latijnse en Keltische naam gegeven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ph. Carr-Gomm, St. Carr-Gomm
Uitgever
Altamira-Becht
ISBN
9789069638027
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144