Immigrant performance in the labour market

bonding and bridging social capital

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Bram Lancee

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De invloed van de verschillende vormen van soorten sociaal kapitaal op de arbeidsmarktintegratie van immigranten in Duitsland en Nederland. De auteur analyseert de invloed van de verschillende vormen van soorten sociaal kapitaal op de arbeidsmarktintegratie van immigranten in Duitsland en Nederland. Centraal staat de vraag: hoe kunnen migranten profiteren van sociale verhoudingen tussen de autochtone bevolking en de eigen etnische groep? Het boek levert een cruciale bijdrage aan Migratie Studies door het conceptualiseren van 'bonding' en 'bridging' als elementen van sociaal kapitaal. Door grondige analyse van methoden en data onderzoekt Lancee of 'bonding' en 'bridging' immigranten vooruithelpen op de arbeidsmarkt. Bovendien biedt het boek een vergelijking tussen Duitsland en Nederland waardoor de bevindingen in een context geplaatst kunnen worden.- Bram Lancee is Humboldt Research Fellow aan het Social Science Research Center Berlin en als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de afdeling Sociologie van de Universiteit van Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bram Lancee
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089643575
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig

Beschrijving

De invloed van de verschillende vormen van soorten sociaal kapitaal op de arbeidsmarktintegratie van immigranten in Duitsland en Nederland.

De auteur analyseert de invloed van de verschillende vormen van soorten sociaal kapitaal op de arbeidsmarktintegratie van immigranten in Duitsland en Nederland. Centraal staat de vraag: hoe kunnen migranten profiteren van sociale verhoudingen tussen de autochtone bevolking en de eigen etnische groep?

Het boek levert een cruciale bijdrage aan Migratie Studies door het conceptualiseren van 'bonding' en 'bridging' als elementen van sociaal kapitaal. Door grondige analyse van methoden en data onderzoekt Lancee of 'bonding' en 'bridging' immigranten vooruithelpen op de arbeidsmarkt. Bovendien biedt het boek een vergelijking tussen Duitsland en Nederland waardoor de bevindingen in een context geplaatst kunnen worden.

- Bram Lancee is Humboldt Research Fellow aan het Social Science Research Center Berlin en als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de afdeling Sociologie van de Universiteit van Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bram Lancee
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089643575
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig