Jnana yoga

de weg naar de herkenning

Prijs € 23,90

Tijdelijk niet beschikbaar

Wolter A. Keers

Paperback | Maart 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jnana yoga van Wolter A. Keers, de nestor van de Nederlandse advaita, is oorspronkelijk uitgegeven in 1972 door de Stichting Yoga Nederland. Het is een bundeling van artikelen en beschouwingen die verschenen zijn in het tijdschrift de Yoga Kroniek, dat later het tijdschrift Yoga en Vedanta is geworden. In deze artikelen komen twee thema's steeds naar voren: - Het feit dat bevrijding of verlichting niet bewerkstelligd kan worden maar ons alleen ten deel kan vallen wanneer het door ons zelf geconstrueerde 'ik' wegvalt. - Het belang van de relatie tussen goeroe en leerling. Deze teksten zijn, net als in zijn vorige boek Vrij Zijn, nog steeds actueel en glashelder, mede doordat het taalgebruik is aangepast aan de eisen van deze tijd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wolter A. Keers
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228357
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
194

Beschrijving

Jnana yoga van Wolter A. Keers, de nestor van de Nederlandse advaita, is oorspronkelijk uitgegeven in 1972 door de Stichting Yoga Nederland. Het is een bundeling van artikelen en beschouwingen die verschenen zijn in het tijdschrift de Yoga Kroniek, dat later het tijdschrift Yoga en Vedanta is geworden.
In deze artikelen komen twee thema's steeds naar voren:
- Het feit dat bevrijding of verlichting niet bewerkstelligd kan worden maar ons alleen ten deel kan vallen wanneer het door ons zelf geconstrueerde 'ik' wegvalt.
- Het belang van de relatie tussen goeroe en leerling.
Deze teksten zijn, net als in zijn vorige boek Vrij Zijn, nog steeds actueel en glashelder, mede doordat het taalgebruik is aangepast aan de eisen van deze tijd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wolter A. Keers
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228357
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
194