Jnana yoga in de praktijk

een weg naar vrijheid

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

R. Beintema

Paperback | Oktober 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jnana yoga geeft nieuwe openingen als je op zoek bent naar antwoorden op levensvragen. Door je dagelijks leven te onderzoeken krijg je echte antwoorden op je vragen. Dit onderzoeken is niet om theoretische kennis te verzamelen, maar om de ballast van het verleden te verwijderen. Ballast, die ons verhindert om tot inzicht te komen, vrij te zijn en in harmonie met anderen te leven. Alle goede boeken over jnana yoga (de leer van de non-dualiteit) ten spijt, geeft geen enkel bestaand boek uitleg hoe je er in je dagelijks leven mee om kunt gaan. Wil je echt vrij zijn, dan zul je de confrontatie met het verleden moeten aangaan. Jnana yoga kan heel confronterend zijn. Door onder andere de oefeningen in dit boek kom je in aanraking met je persoonlijk verleden, en met het verleden van de mensheid. Maar het meest confronterend zijn je geconditioneerde reacties en de door cultuur bepaalde gewoontes uit je verleden. Wil je er intellectueel niet in vastlopen, dan zul je innerlijke waakzaamheid, de kunst van het observeren, en inzicht nodig hebben. Hoe? Dat leert de inhoud van dit boek je. Rita Beintema, yogalerares en auteur van vele boeken over yoga, is zelf deze weg gegaan en heeft vijfenveertig jaar lang de inhoud van dit boek aan zeer velen doorgegeven. Dat mensen vrij kunnen zijn, heeft zich in de praktijk bewezen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Beintema
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228333
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
140

Beschrijving

Jnana yoga geeft nieuwe openingen als je op zoek bent naar antwoorden op levensvragen. Door je dagelijks leven te onderzoeken krijg je echte antwoorden op je vragen. Dit onderzoeken is niet om theoretische kennis te verzamelen, maar om de ballast van het verleden te verwijderen. Ballast, die ons verhindert om tot inzicht te komen, vrij te zijn en in harmonie met anderen te leven.
Alle goede boeken over jnana yoga (de leer van de non-dualiteit) ten spijt, geeft geen enkel bestaand boek uitleg hoe je er in je dagelijks leven mee om kunt gaan. Wil je echt vrij zijn, dan zul je de confrontatie met het verleden moeten aangaan.
Jnana yoga kan heel confronterend zijn. Door onder andere de oefeningen in dit boek kom je in aanraking met je persoonlijk verleden, en met het verleden van de mensheid. Maar het meest confronterend zijn je geconditioneerde reacties en de door cultuur bepaalde gewoontes uit je verleden. Wil je er intellectueel niet in vastlopen, dan zul je innerlijke waakzaamheid, de kunst van het observeren, en inzicht nodig hebben. Hoe? Dat leert de inhoud van dit boek je.
Rita Beintema, yogalerares en auteur van vele boeken over yoga, is zelf deze weg gegaan en heeft vijfenveertig jaar lang de inhoud van dit boek aan zeer velen doorgegeven. Dat mensen vrij kunnen zijn, heeft zich in de praktijk bewezen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Beintema
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228333
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
140