Kennendheid

het hoofd helder, het hart mild en de handjes laten wapperen

Prijs € 25,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

A. Smit

Paperback | April 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Alexander Smit, ooit door Jan Foudraine de 'Spion van God' genoemd, woonde en leefde in Amsterdam aan de Prinsengracht. Hij was een leerling van Nisargadatta Maharaj en heeft de Advaita traditie van Nisargadatta op geheel eigen wijze voortgezet. Net als Nisargadatta was Alexander in zijn omgang met 'leerlingen' niet gemakkelijk. Op bijeenkomsten eiste hij volledige aandacht bij wat er zich voltrok en nam geen genoegen met halve of onduidelijke antwoorden op zijn vragen. Alexander hield ervan om af en toe 'de knuppel in het hoenderhok te gooien' om vervolgens te zien wat voor effect dit had! Dit boek is een bloemlezing uit Alexander's werk. Het bevat fragmenten uit de nieuwsbrieven van de Advaita Foundation, uit het boekje 'Bloesems' dat na zijn overlijden in een beperkte oplage is uitgegeven, en tevens een selectie uit zijn boeken. In dit boek komt Alexander's compassie, zijn directheid, maar vooral zijn humor duidelijk over in de geselecteerde teksten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Smit
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228043
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170

Beschrijving

Alexander Smit, ooit door Jan Foudraine de 'Spion van God' genoemd, woonde en leefde in Amsterdam aan de Prinsengracht. Hij was een leerling van Nisargadatta Maharaj en heeft de Advaita traditie van Nisargadatta op geheel eigen wijze voortgezet. Net als Nisargadatta was Alexander in zijn omgang met 'leerlingen' niet gemakkelijk.
Op bijeenkomsten eiste hij volledige aandacht bij wat er zich voltrok en nam geen genoegen met halve of onduidelijke antwoorden op zijn vragen. Alexander hield ervan om af en toe 'de knuppel in het hoenderhok te gooien' om vervolgens te zien wat voor effect dit had! Dit boek is een bloemlezing uit Alexander's werk.
Het bevat fragmenten uit de nieuwsbrieven van de Advaita Foundation, uit het boekje 'Bloesems' dat na zijn overlijden in een beperkte oplage is uitgegeven, en tevens een selectie uit zijn boeken.
In dit boek komt Alexander's compassie, zijn directheid, maar vooral zijn humor duidelijk over in de geselecteerde teksten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Smit
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228043
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170