Levend soefisme

spiritualiteit in het dagelijks leven

Prijs € 17,50

Uitverkocht

K. E. Helminski

Paperback | Mei 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tegenwoordigheid is onze band met het hogere waarvan wij deel uitmaken - het hogere wezen aan wie wij toebehoren - maar dat meestal schuil gaat onder wereldse beslommeringen, lichamelijke begeerten, emotionele beroeringen en mentale afleidingen. Die tegenwoordigheid kan gewekt worden door kennis, oefening en begrip. Uiteindelijk is ze - of we nu spreken, bewegen, denken of voelen - altijd aanwezig. Het opwekken ervan is de meest betrouwbare en directe manier om onze wezenlijke kwaliteiten te cultiveren. Zo kunnen we alles in werking stellen om de omstandigheden, waarvoor het leven ons stelt, het hoofd te bieden. Tegenwoordigheid is het punt waar de wereld van de zintuigen en die van de geest elkaar raken. Laten we steeds opnieuw de schoonheid en de kracht hiervan blijven zien. 

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
K. E. Helminski
Uitgever
Synthese
ISBN
9789062719754
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
186

Beschrijving

Tegenwoordigheid is onze band met het hogere waarvan wij deel uitmaken - het hogere wezen aan wie wij toebehoren - maar dat meestal schuil gaat onder wereldse beslommeringen, lichamelijke begeerten, emotionele beroeringen en mentale afleidingen. Die tegenwoordigheid kan gewekt worden door kennis, oefening en begrip.

Uiteindelijk is ze - of we nu spreken, bewegen, denken of voelen - altijd aanwezig. Het opwekken ervan is de meest betrouwbare en directe manier om onze wezenlijke kwaliteiten te cultiveren. Zo kunnen we alles in werking stellen om de omstandigheden, waarvoor het leven ons stelt, het hoofd te bieden. Tegenwoordigheid is het punt waar de wereld van de zintuigen en die van de geest elkaar raken. Laten we steeds opnieuw de schoonheid en de kracht hiervan blijven zien. 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
K. E. Helminski
Uitgever
Synthese
ISBN
9789062719754
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
186