Oneindige cirkel

lessen in zen

Prijs € 19,90

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Bernie Glassman

Paperback | Maart 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Oneindige cirkel bevat drie klassieke zenteksten, te weten: - de Hart soetra, de kerntekst uit de Prajnaparamita soetra waarin de Boeddha over het begrip 'leegte' spreekt. - De Sandokai, een klassiek Chinees zengedicht uit de achtste eeuw en - De Voorschriften voor de Bodhisattva, een Japanse verhandeling uit de Soto-school over hoe zowel monniken als 'gewone' mensen zich zouden moeten gedragen. Bernie Glassman, van oorsprong wiskundige en voormalig abt van het Los Angelos Zen Centre, geeft op deze drie teksten commentaar, waarbij hij voorbeelden uit het dagelijkse leven en uit de wetenschap gebruikt. Glassman houdt zich ook bezig met allerlei sociale projecten. Hij is onder andere voorzitter van de Zen Peacemaking Order die regelmatig vredesprojecten organiseert. Volgens Glasmann is er geen onderscheid tussen 'aan zen doen' en 'goed doen'. De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bernie Glassman
Uitgever
Samsara Uitgeverij b.v.
ISBN
9789077228371
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

Oneindige cirkel bevat drie klassieke zenteksten, te weten:
- de Hart soetra, de kerntekst uit de Prajnaparamita soetra waarin de Boeddha over het begrip 'leegte' spreekt.
- De Sandokai, een klassiek Chinees zengedicht uit de achtste eeuw en
- De Voorschriften voor de Bodhisattva, een Japanse verhandeling uit de Soto-school over hoe zowel monniken als 'gewone' mensen zich zouden moeten gedragen.
Bernie Glassman, van oorsprong wiskundige en voormalig abt van het Los Angelos Zen Centre, geeft op deze drie teksten commentaar, waarbij hij voorbeelden uit het dagelijkse leven en uit de wetenschap gebruikt. Glassman houdt zich ook bezig met allerlei sociale projecten. Hij is onder andere voorzitter van de Zen Peacemaking Order die regelmatig vredesprojecten organiseert.
Volgens Glasmann is er geen onderscheid tussen 'aan zen doen' en 'goed doen'. De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bernie Glassman
Uitgever
Samsara Uitgeverij b.v.
ISBN
9789077228371
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220