Onvergankelijk !

de bijna-doodervaring, venster op het licht van non-lokaal bewustzijn

Prijs € 14,95

Uitverkocht

J. van der Heijden

Paperback | Oktober 2008 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 32 beoordelingen
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De bijna-doodervaring venster op het licht van non-lokaal bewustzijn  De bijna-doodervaring (BDE) en wetenschap, dat is voor velen een moeilijk te hanteren combinatie. Voor de BDE-ers die er treurig en moedeloos van worden als ‘de wetenschap’ weer eens een uitspraak over de BDE doet die haaks staat op wat zij ervoeren of hun ervaringen zelfs ontkent. Voor de wetenschappers die gegevens objectief willen verifiëren en reproduceren, wat in het geval van de BDE niet eenvoudig is, en daarom geneigd zullen zijn om de hele kwestie maar links te laten liggen en aan het pseudo-wetenschappelijke circuit over te laten. Dit boek is ook bedoeld om daar tegenwicht aan te bieden door duidelijk te maken dat de BDE-er ongewild iets is overkomen, en dat was niet tegen een molenwiek oplopen of het onderscheid niet kunnen maken tussen wat er zich binnen het hoofd afspeelt en wat er van buiten binnenkomt, en door wetenschappers er toe aan te zetten zich bij hun onderzoek te ontworstelen aan de gangbare opvattingen over de mens en zijn bewustzijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. van der Heijden
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038918808
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Beschrijving

De bijna-doodervaring venster op het licht van non-lokaal bewustzijn 
De bijna-doodervaring (BDE) en wetenschap, dat is voor velen een moeilijk te hanteren combinatie. Voor de BDE-ers die er treurig en moedeloos van worden als ‘de wetenschap’ weer eens een uitspraak over de BDE doet die haaks staat op wat zij ervoeren of hun ervaringen zelfs ontkent. Voor de wetenschappers die gegevens objectief willen verifiëren en reproduceren, wat in het geval van de BDE niet eenvoudig is, en daarom geneigd zullen zijn om de hele kwestie maar links te laten liggen en aan het pseudo-wetenschappelijke circuit over te laten.
Dit boek is ook bedoeld om daar tegenwicht aan te bieden door duidelijk te maken dat de BDE-er ongewild iets is overkomen, en dat was niet tegen een molenwiek oplopen of het onderscheid niet kunnen maken tussen wat er zich binnen het hoofd afspeelt en wat er van buiten binnenkomt, en door wetenschappers er toe aan te zetten zich bij hun onderzoek te ontworstelen aan de gangbare opvattingen over de mens en zijn bewustzijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. van der Heijden
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038918808
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184