Onwerelds wijs

zei de uil tegen het konijn

Prijs € 22,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Wei Wu Wei

Paperback | Maart 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tussen 1958 en 1974 verscheen er een serie boeken van de mysterieuze Wei Wu Wei, die samen met Paul Reps, Alan Watts en Philip Kapleau, een van de eerste en serieuze vertolkers van het boeddhisme was. Onwerelds Wijs was zijn laatste boek, en is een parabel over een hilarische conversatie tussen een uil en een konijn. Ter sprake komen o.a. het bestaan van God, het verschil én de overeenkomst tussen liefde en haat, het bestaan van 'de werkelijkheid' en de manier om te ontsnappen aan de valkuilen van onze geest. Je kunt het werk van Wei Wu Wei niet in een hokje plaatsen, maar zou het kunnen omschrijven als zen, maar ook als taoïsme, boeddhisme of advaita. In dit boek, met tekeningen van David Eccles, laat Wei Wu Wei zien dat wijsheid en humor heel goed hand in hand kunnen gaan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wei Wu Wei
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228302
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
134

Beschrijving

Tussen 1958 en 1974 verscheen er een serie boeken van de mysterieuze Wei Wu Wei, die samen met Paul Reps, Alan Watts en Philip Kapleau, een van de eerste en serieuze vertolkers van het boeddhisme was. Onwerelds Wijs was zijn laatste boek, en is een parabel over een hilarische conversatie tussen een uil en een konijn. Ter sprake komen o.a. het bestaan van God, het verschil én de overeenkomst tussen liefde en haat, het bestaan van 'de werkelijkheid' en de manier om te ontsnappen aan de valkuilen van onze geest. Je kunt het werk van Wei Wu Wei niet in een hokje plaatsen, maar zou het kunnen omschrijven als zen, maar ook als taoïsme, boeddhisme of advaita.
In dit boek, met tekeningen van David Eccles, laat Wei Wu Wei zien dat wijsheid en humor heel goed hand in hand kunnen gaan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wei Wu Wei
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228302
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
134