Paranormale heiligen

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Ludo Noens

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Heiligen: wijze toeverlaten of geschifte mythomanen?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ludo Noens
Uitgever
Cocky van Dijk
ISBN
9789490767006
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
206

Beschrijving

Wat de heilige alleszins onderscheidt van de zondagsgelovige is niet zozeer zijn buiten-sporige vroomheid, maar zijn bovenzinnelijke gerichtheid en vooral zijn bekwaamheid om alternatieve bewustzijnstoestanden op te roepen (trance, extase). Hierdoor leeft hij/zij niet zelden op gespannen voet met de gezagdragende 'Woordvoerders van God op aarde'. Toch raakt de heilige, aldus de protestantse theoloog Walter Nigg, in zijn aparte ervaringen en visioenen wel eens de diepten van het menselijke bestaan.

Voor het 'gezond verstand' kunnen dergelijke ervaringen, met meer obscure regels dan die van het rationalisme, absurd, grotesk of onzinnig lijken.

Bovendien loopt dit buitenbeentje er zelden bij als de gelikte, topfitte en gearriveerde mens uit onze glossy weekbladen. Meestal gaat het om een sjofele en ziekelijke randfiguur. Met zijn grillig, eigensoortig gedrag en fysieke en mentale afwijkingen wekt hij bij burger en gevestigde orde doorgaans onbehagen, zo niet angst of walg op. Maar het zijn precies deze buiten de norm vallende trickster eigenschappen, zo zegt de Amerikaanse parapsycholoog George P. Hansen, die vaak hand in hand gaan met authentieke mystieke en paranormale incidenten.

Dit boek bespreekt een aantal uitgesproken onconventionele levens waarin dergelijke wonderlijke en verontrustende incidenten centraal staan...

OVER DE AUTEUR

Ludo Noens is freelance journalist, auteur van novellen, verhalen, non-fiction en essays (bij de uitgeverijen Elmar, Hadewijch, Pandora en Bres). Sinds 1985 is hij ook uitgever van het eigenzinnige kwartaalblad Portulaan, met veel fantastiek en een gewetensvolle kijk op occulte en paranormale fenomenen.
Vanaf 1988 leverde Noens tientallen bijdragen over esoterie en paranormale verschijnselen aan het Nederlandse tijdschrift Bres.
In de literatuur gaat zijn voorkeur uit naar de numineuze Fantastiek (A. Machen, A. Blackwood, H.P. Lovecraft, R. Haggard en de anderen). Als elfjarige jongen zag hij de film The Time Machine van George Pal, gebaseerd op de novelle van H.G. Wells; tot op de dag van vandaag is hij hiervan aan het bekomen...

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ludo Noens
Uitgever
Cocky van Dijk
ISBN
9789490767006
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
206