Rechtspraak 2015

Prijs € 20,50

Uitverkocht

Paperback | December 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vanuit de wens om te anticiperen op de gewenste rechtspraak van de toekomst is door het ministerie van Justitie het project 'Rechtspraak 2015' gestart met de bedoeling een antwoord te vinden op een drieledige vraagstelling:- Welke maatschappelijke ontwikkelingen komen er op de rechtspraak af?- Welke vragen roepen die ontwikkelingen op?- Hoe kan daar beleidsmatig zo goed mogelijk op worden geanticipeerd?Aan een aantal deskundigen is gevraagd om vanuit de eigen discipline een toekomstvisie op papier te zetten. Dat heeft geresulteerd in een tiental visiepapers, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het eindrapport van de projectgroep 'Rechtspraak 2015'. In dit eindrapport wordt een beeld geschetst van de verwachte en gewenste toestand van de rechtspraak in het jaar 2015, en van de gevolgen die dit heeft voor de beleidskeuzes van Justitie op dit terrein.De toekomst van de rechtspraak en het beleid van Justitie, liggen daarmee echter geenszins vast. Met dit boek, waarin al het materiaal is gebundeld, wordt daarom beoogd de dialoog over de toekomst van de rechtspraak op gang te brengen en te houden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012124836
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
206

Beschrijving

Vanuit de wens om te anticiperen op de gewenste rechtspraak van de toekomst is door het ministerie van Justitie het project 'Rechtspraak 2015' gestart met de bedoeling een antwoord te vinden op een drieledige vraagstelling:
- Welke maatschappelijke ontwikkelingen komen er op de rechtspraak af?
- Welke vragen roepen die ontwikkelingen op?
- Hoe kan daar beleidsmatig zo goed mogelijk op worden geanticipeerd?

Aan een aantal deskundigen is gevraagd om vanuit de eigen discipline een toekomstvisie op papier te zetten. Dat heeft geresulteerd in een tiental visiepapers, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het eindrapport van de projectgroep 'Rechtspraak 2015'. In dit eindrapport wordt een beeld geschetst van de verwachte en gewenste toestand van de rechtspraak in het jaar 2015, en van de gevolgen die dit heeft voor de beleidskeuzes van Justitie op dit terrein.

De toekomst van de rechtspraak en het beleid van Justitie, liggen daarmee echter geenszins vast. Met dit boek, waarin al het materiaal is gebundeld, wordt daarom beoogd de dialoog over de toekomst van de rechtspraak op gang te brengen en te houden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012124836
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
206