Reis naar het nu

een heldere begeleiding op het pad naar geestelijk ontwaken

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Leonard Jacobson

Paperback | Augustus 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Af en toe verschijnt er zo'n boek dat ons leven kan transformeren, en ons optilt naar een heel nieuw niveau van bewustzijn. Reis naar het Nu is een boek met een dergelijke potentie. Zonder omhaal begeleidt Jacobson de lezer naar het enige moment waarin bewustzijn en ontwaken mogelijk is: in de bewuste beleving van DIT MOMENT, en niet in het blijven herhalen van het verleden of fantaseren over de toekomst. Hij wijst met tal van voorbeelden op de trucjes die ego en brein met ons uithalen om te voorkomen dat we 'aanwezig zijn' in de enige werkelijkheid van NU. Hij legt uit hoe het ego (met de beste bedoelingen) ons vasthoudt in herinneringen en programmeringen, maar wél verlichting belooft in de toekomst; hoe het ego ons laat leven in de wereld van illusie. Het is geen ingewikkeld of moeilijk filosofisch boek, maar wel nuchter en helder in het afpellen van al die lagen die we met ons verstand en de verdrukking van emoties hebben aangebracht rond ons wezenlijke zelf. Jacobson ziet onze werkelijkheid ook als een reis van de ziel. Hij schenkt ons bovendien een God die in alles aanwezig is, en die fundamenteel afwijkt van de God die voor zoveel mensen ongrijpbaar is geworden. Elke lezer dient zijn eigen weg naar huis terug te vinden. Geen goeroe kan dat voor ons doen. Ook Jacobson niet, maar hij kan de lezer een flink stuk op weg helpen. Leonard Jacobson is een moderne mysticus en spirituele leraar die toegewijd is aan het begeleiden en ondersteunen van anderen op hun reis naar heelheid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Leonard Jacobson
Uitgever
Bet-Huen Books
ISBN
9789075636819
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
226

Beschrijving

Af en toe verschijnt er zo'n boek dat ons leven kan transformeren, en ons optilt naar een heel nieuw niveau van bewustzijn. Reis naar het Nu is een boek met een dergelijke potentie.

Zonder omhaal begeleidt Jacobson de lezer naar het enige moment waarin bewustzijn en ontwaken mogelijk is: in de bewuste beleving van DIT MOMENT, en niet in het blijven herhalen van het verleden of fantaseren over de toekomst.

Hij wijst met tal van voorbeelden op de trucjes die ego en brein met ons uithalen om te voorkomen dat we 'aanwezig zijn' in de enige werkelijkheid van NU. Hij legt uit hoe het ego (met de beste bedoelingen) ons vasthoudt in herinneringen en programmeringen, maar wél verlichting belooft in de toekomst; hoe het ego ons laat leven in de wereld van illusie.

Het is geen ingewikkeld of moeilijk filosofisch boek, maar wel nuchter en helder in het afpellen van al die lagen die we met ons verstand en de verdrukking van emoties hebben aangebracht rond ons wezenlijke zelf.

Jacobson ziet onze werkelijkheid ook als een reis van de ziel. Hij schenkt ons bovendien een God die in alles aanwezig is, en die fundamenteel afwijkt van de God die voor zoveel mensen ongrijpbaar is geworden.

Elke lezer dient zijn eigen weg naar huis terug te vinden. Geen goeroe kan dat voor ons doen. Ook Jacobson niet, maar hij kan de lezer een flink stuk op weg helpen.

Leonard Jacobson is een moderne mysticus en spirituele leraar die toegewijd is aan het begeleiden en ondersteunen van anderen op hun reis naar heelheid.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Leonard Jacobson
Uitgever
Bet-Huen Books
ISBN
9789075636819
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
226