Schrijvend openbloeien in het schrijfpaleis

de helende kracht van creatief schrijven en de diepe zin van plezier

Prijs € 15,99

Uitverkocht

Saskia de Bruin

Paperback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek breng ik je op idee en moedig ik je aan om je eigen schrijfpaleis te bouwen. Mijn voorstel is om voor jezelf een groot dagboek te beginnen; een leeg boek, een multomap, een tekenblok of iets anders wat je uitnodigt om gevuld te worden. Zoek een fijne schrijf- en tekenplek, verzamel tijdschriften om dingen uit te scheuren, pennen, potloden, stiften, lijm en schaar en gun jezelf alle ruimte en wat tijd. Wanneer je dan dit boek begint te lezen, begin je ook in je dagboek te spelen, te klagen, te luieren, te schrijven, te dichten en te kliederen. Dit alles helpt je om je eigen meest comfortabele dagboek aller tijden te starten en zo ontstaat jouw schrijfpaleis, jouw schatkist en jouw museum van een glorieus leven. Door te schrijven ga je je paleis bewonen. Spelen is helen, echt waar. Speel dus zoveel mogelijk en wees voorbereid op plotselinge en verrukkelijke aanvallen van heling en geluk. Vul je bladzijden met krabbels en gedachten, kleur buiten de lijntjes en wees je ongetemde zelf. Want deze ruimte is geen kas voor gecultiveerde planten. Deze plek is een oerwoud vol ongetemd en wild leven. Ik moedig je aan door in dit boek mijn ontdekkingen, mijn gedichten, mijn schrijfrecepten, maar ook mijn gemodder aan te bieden. Iedere dag tien of twintig minuten schrijven is vaak al voldoende om heling en veranderingen teweeg te brengen. Je kunt direct met de bouw van je eigen ruimte beginnen, maar je mag dit boek ook ongelezen in de kast verstoppen tot je behoefte krijgt aan die eigen plek. Dan sla je het weer open en begin je met de aanleg van iets prachtigs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Saskia de Bruin
Uitgever
AnkhHermes, Uitgeverij
ISBN
9789077770221
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
187

Beschrijving

In dit boek breng ik je op idee en moedig ik je aan om je eigen schrijfpaleis te bouwen. Mijn voorstel is om voor jezelf een groot dagboek te beginnen; een leeg boek, een multomap, een tekenblok of iets anders wat je uitnodigt om gevuld te worden. Zoek een fijne schrijf- en tekenplek, verzamel tijdschriften om dingen uit te scheuren, pennen, potloden, stiften, lijm en schaar en gun jezelf alle ruimte en wat tijd.
Wanneer je dan dit boek begint te lezen, begin je ook in je dagboek te spelen, te klagen, te luieren, te schrijven, te dichten en te kliederen. Dit alles helpt je om je eigen meest comfortabele dagboek aller tijden te starten en zo ontstaat jouw schrijfpaleis, jouw schatkist en jouw museum van een glorieus leven. Door te schrijven ga je je paleis bewonen. Spelen is helen, echt waar. Speel dus zoveel mogelijk en wees voorbereid op plotselinge en verrukkelijke aanvallen van heling en geluk. Vul je bladzijden met krabbels en gedachten, kleur buiten de lijntjes en wees je ongetemde zelf. Want deze ruimte is geen kas voor gecultiveerde planten. Deze plek is een oerwoud vol ongetemd en wild leven.
Ik moedig je aan door in dit boek mijn ontdekkingen, mijn gedichten, mijn schrijfrecepten, maar ook mijn gemodder aan te bieden.
Iedere dag tien of twintig minuten schrijven is vaak al voldoende om heling en veranderingen teweeg te brengen. Je kunt direct met de bouw van je eigen ruimte beginnen, maar je mag dit boek ook ongelezen in de kast verstoppen tot je behoefte krijgt aan die eigen plek. Dan sla je het weer open en begin je met de aanleg van iets prachtigs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Saskia de Bruin
Uitgever
AnkhHermes, Uitgeverij
ISBN
9789077770221
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
187