Spiritueel materialisme doorsnijden

Prijs € 22,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Chögyam Trungpa

Paperback | Juli 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Spiritueel materialisme doorsnijden geeft de grote Tibetaanse meditatiemeester Chögyam Trungpa Rinpoche zijn visie op de ziekte én genezing van de huidige wereld. Dit nu klassieke boek is de uitwerking van voordrachten gegeven in Boulder, Colorado, in 1970-71. Het schetst een kaart van het territorium en de mechanismen van ego dat alles, ook spiritualiteit, kan gebruiken om zichzelf te versterken. Chögyam Trungpa zag hoe materialisme de wereld verovert en ook oude en nieuwe vormen van spiritualiteit aan zich dienstbaar maakt. We kunnen onszelf wijsmaken dat we ons geestelijk ontwikkelen, terwijl we in feite bezig zijn door middel van spirituele technieken ons egocentrisme te versterken. Al gaat dit boek uit van een klassieke, boeddhistische benadering, vertaald in de psychologische taal van het westen, is Trungpa's visie van toepassing op élke vorm van spiritualiteit in de huidige wereld. Chögyam Trungpa, meditatiemeester, geleerde en kunstenaar, is bekend als boeddhistische leraar en stichter van Shambhala, de internationale vereniging van meditatiecentra, van Naropa University in Boulder (Co), en Shambhala Training. Hij is ook auteur van De mythe van vrijheid en Shambhala, de weg van de krijger.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Chögyam Trungpa
Uitgever
Juwelenschip
ISBN
9789021513638
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
230

Beschrijving

In Spiritueel materialisme doorsnijden geeft de grote Tibetaanse meditatiemeester Chögyam Trungpa Rinpoche zijn visie op de ziekte én genezing van de huidige wereld. Dit nu klassieke boek is de uitwerking van voordrachten gegeven in Boulder, Colorado, in 1970-71. Het schetst een kaart van het territorium en de mechanismen van ego dat alles, ook spiritualiteit, kan gebruiken om zichzelf te versterken. Chögyam Trungpa zag hoe materialisme de wereld verovert en ook oude en nieuwe vormen van spiritualiteit aan zich dienstbaar maakt. We kunnen onszelf wijsmaken dat we ons geestelijk ontwikkelen, terwijl we in feite bezig zijn door middel van spirituele technieken ons egocentrisme te versterken. Al gaat dit boek uit van een klassieke, boeddhistische benadering, vertaald in de psychologische taal van het westen, is Trungpa's visie van toepassing op élke vorm van spiritualiteit in de huidige wereld.
Chögyam Trungpa, meditatiemeester, geleerde en kunstenaar, is bekend als boeddhistische leraar en stichter van Shambhala, de internationale vereniging van meditatiecentra, van Naropa University in Boulder (Co), en Shambhala Training.
Hij is ook auteur van De mythe van vrijheid en Shambhala, de weg van de krijger.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Chögyam Trungpa
Uitgever
Juwelenschip
ISBN
9789021513638
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
230