Spirituele psychologie

en de twaalf primaire levenslessen

Prijs € 21,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

S. Rother

Paperback | April 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe komt het toch dat wanneer iemand opgroeit onder de meest gunstige omstandigheden, hij toch niet in staat is zich zelfs de eenvoudigste dingen in het leven eigen te maken? En je kent vast ook wel iemand die, hoewel hoogintelligent, steeds maar weer dezelfde fouten maakt! En wat vind je van mensen die voor het geluk geboren lijken te zijn? Of omgekeerd: iemand die ondanks al zijn pogingen om dingen te veranderen ronduit ongelukkig schijnt te zijn? Sommige mensen zijn van mening dat wij een product zijn van onze omgeving. Anderen denken dat wie we zijn en hoe we ons ontwikkelen, grotendeels wordt bepaald door onze genetische structuur (de discussie opvoeding tegenover afstamming). Maar ook dat klopt niet altijd. Pas als we de menselijke ervaring gaan zien als het evolutionaire proces van de ziel, kunnen we alle krachten die in ons leven aan het werk zijn, gaan begrijpen. Wij zien onszelf als menselijke wezens die zoeken naar een spiritueel ontwaken, terwijl wij in feite spirituele wezens zijn die proberen om op een goede manier om te gaan met een menselijk ontwaken. Maar wat brengt ons er nu eigenlijk toe om deze menselijke ervaring te zoeken? Wat is het nu precies dat bepaalde levenspatronen in beweging zet? Waarom en op welke manier doen deze patronen zich voor in ons eigen gedrag? In veel gevallen is alleen al het begrijpen van het waarom voldoende om positieve en permanente veranderingen teweeg te brengen. Wij kunnen daarvoor naar hulpverleners gaan die ons helpen de pijn en de problemen uit het verleden te begrijpen en meester te worden. De meeste hulpverleners zullen bij steeds terugkerende negatieve patronen proberen de onderliggende oorzaak of reden te verklaren. Hoewel dit voor sommige mensen in sommige gevallen nuttig kan zijn, biedt het nog geen bevredigende verklaring waarom die patronen bestaan. Maar als er achter die gedragspatronen nu eens een veel hogere bedoeling ligt? En als we nu eens een manier zouden kunnen vinden om deze hogere bedoeling vast te stellen waardoor we ogenschijnlijk destructieve patronen zouden kunnen veranderen in positieve eigenschappen? De antwoorden op deze en andere vragen worden gepresenteerd in dit boek. Spirituele psychologie biedt ons een wezenlijk ander inzicht in het leven en de menselijke ervaring. Het biedt ons een kijk op de mensheid vanuit het hogere perspectief van onze eigen ziel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S. Rother
Uitgever
Uitgeverij Akasha
ISBN
9789077247327
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Hoe komt het toch dat wanneer iemand opgroeit onder de meest gunstige omstandigheden, hij toch niet in staat is zich zelfs de eenvoudigste dingen in het leven eigen te maken? En je kent vast ook wel iemand die, hoewel hoogintelligent, steeds maar weer dezelfde fouten maakt! En wat vind je van mensen die voor het geluk geboren lijken te zijn? Of omgekeerd: iemand die ondanks al zijn pogingen om dingen te veranderen ronduit ongelukkig schijnt te zijn?
Sommige mensen zijn van mening dat wij een product zijn van onze omgeving. Anderen denken dat wie we zijn en hoe we ons ontwikkelen, grotendeels wordt bepaald door onze genetische structuur (de discussie opvoeding tegenover afstamming). Maar ook dat klopt niet altijd. Pas als we de menselijke ervaring gaan zien als het evolutionaire proces van de ziel, kunnen we alle krachten die in ons leven aan het werk zijn, gaan begrijpen.
Wij zien onszelf als menselijke wezens die zoeken naar een spiritueel ontwaken, terwijl wij in feite spirituele wezens zijn die proberen om op een goede manier om te gaan met een menselijk ontwaken. Maar wat brengt ons er nu eigenlijk toe om deze menselijke ervaring te zoeken? Wat is het nu precies dat bepaalde levenspatronen in beweging zet? Waarom en op welke manier doen deze patronen zich voor in ons eigen gedrag? In veel gevallen is alleen al het begrijpen van het waarom voldoende om positieve en permanente veranderingen teweeg te brengen.
Wij kunnen daarvoor naar hulpverleners gaan die ons helpen de pijn en de problemen uit het verleden te begrijpen en meester te worden. De meeste hulpverleners zullen bij steeds terugkerende negatieve patronen proberen de onderliggende oorzaak of reden te verklaren. Hoewel dit voor sommige mensen in sommige gevallen nuttig kan zijn, biedt het nog geen bevredigende verklaring waarom die patronen bestaan.
Maar als er achter die gedragspatronen nu eens een veel hogere bedoeling ligt? En als we nu eens een manier zouden kunnen vinden om deze hogere bedoeling vast te stellen waardoor we ogenschijnlijk destructieve patronen zouden kunnen veranderen in positieve eigenschappen? De antwoorden op deze en andere vragen worden gepresenteerd in dit boek. Spirituele psychologie biedt ons een wezenlijk ander inzicht in het leven en de menselijke ervaring. Het biedt ons een kijk op de mensheid vanuit het hogere perspectief van onze eigen ziel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S. Rother
Uitgever
Uitgeverij Akasha
ISBN
9789077247327
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256