Tussenstations

te voet van Herat naar Kabul

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Rory Stewart

Paperback | Juni 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tussenstations beschrijft de tocht van de avonturier, diplomaat en schrijver Rory Stewart (1973) door Afghanistan, waar hij begin 2002 als eerste toerist het net bevrijde land doorkruiste. Het boek is een wereldwijde bestseller en werd na verschijning door The New York Times benoemd tot een van de tien beste boeken van het jaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rory Stewart
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044618242
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

De avonturier, diplomaat en schrijver Rory Stewart (1973) werd geboren in Hongkong. Na een korte periode in het Britse leger studeerde hij in Oxford. Tussen 2000 en 2002 wandelde hij 10.000 kilometer door Iran, Pakistan, India, Nepal en Afghanistan. In 2003 reisde hij naar Irak, waar hij vrijwel direct werd benoemd tot plaatsvervangend gouverneur van een Irakese provincie. Daarna verhuisde hij naar Kabul, waar hij een filantropische stichting oprichtte. In het voorjaar van 2010 werd Stewart gekozen als lid van het Engelse Lagerhuis.

Tussenstations beschrijft zijn tocht door Afghanistan, waar hij begin 2002 als eerste toerist het net bevrijde land doorkruiste. Het landschap bleek even grillig als de staat waarin het land verkeerde: gevangen tussen vijandige staten, strijdende facties en botsende ideologieën. Dankzij zijn kennis van de taal en de moslimcultuur, zijn inventiviteit en de hulp van vreemdelingen overleefde hij de gevaarlijke expeditie. Onderweg ontmoette hij helden en rovers, opperhoofden en kindsoldaten, Taliban-aanhangers en ontwikkelingsmedewerkers.
Tussenstations is een wereldwijde bestseller en werd na verschijning door The New York Times benoemd tot een van de tien beste boeken van het jaar. Dit meesterwerk is een absoluut hoogtepunt uit de reisliteratuur.

‘Een waardig, glorieus boek. (...) Een verbluffend meesterwerk. Tussenstations is, in nagenoeg ieder opzicht, bijna te goed om waar te zijn.’
the new york times book review

‘Te voet door de Afghaanse winter bewandelt hij zulke ongebaande wegen dat zijn indringende boek voelt als een lang vergeten overleving uit het grootste tijdperk van de ontdekkingen.’
the guardian

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rory Stewart
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044618242
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320