Van leerling tot meester

een doorlopende confrontatie met mijn eigen stupiditeit

Prijs € 24,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

S. Morinaga

Paperback | Mei 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek vertelt het levensverhaal van de Japanse zenmeester Soko Morinaga. Morinaga (1925-1995) was tijdens zijn leven abt van het beroemde Daitokuji klooster in Kyoto en hoofd van de Hanazono universiteit, een universiteit voor boeddhistische monniken. Het boek bestaat uit drie gedeeltes: - In deel een vertelt Morinaga zijn levensverhaal vóór zijn intrede in het klooster en wat hem ertoe bracht om monnik te worden. - Deel twee is zijn verhaal over zijn leven in het klooster als zenleerling, compleet met alle verwarring en ontberingen die hem ten deel vielen. - In deel drie vertelt hij, inmiddels zenmeester geworden, wat hij in zijn (zen)leven geleerd heeft en hoe hij dat geleerde heeft weten toe te passen in zijn dagelijks leven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S. Morinaga
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228388
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

Dit boek vertelt het levensverhaal van de Japanse zenmeester Soko Morinaga.
Morinaga (1925-1995) was tijdens zijn leven abt van het beroemde Daitokuji klooster in Kyoto en hoofd van de Hanazono universiteit, een universiteit voor boeddhistische monniken.
Het boek bestaat uit drie gedeeltes:
- In deel een vertelt Morinaga zijn levensverhaal vóór zijn intrede in het klooster en wat hem ertoe bracht om monnik te worden.
- Deel twee is zijn verhaal over zijn leven in het klooster als zenleerling, compleet met alle verwarring en ontberingen die hem ten deel vielen.
- In deel drie vertelt hij, inmiddels zenmeester geworden, wat hij in zijn (zen)leven geleerd heeft en hoe hij dat geleerde heeft weten toe te passen in zijn dagelijks leven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S. Morinaga
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228388
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200