Vingerwijzingen

Prijs € 19,90

Levertijd: 1-2 werkdagen

Paperback | Februari 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze bundeling fraaie teksten verschijnt ter ere van het tienjarig bestaan van het tijdschrift InZicht. Er is voor de titel Vingerwijzingen gekozen omdat er wel naar de waarheid kan worden verwezen, maar de waarheid zelf niet in woorden kan worden uitgedrukt. Lao Tse zei het al in de eerste regel van zijn beroemde boek, de Tao Te Tsjing: ‘De Tao waarover gesproken kan worden is niet de ware Tao.’ Waarheid laat zich niet in woorden vangen. Waarheid kan wel ervaren worden, maar die ervaring kan ook weer niet in woorden worden uitgedrukt. Zij kan wel omschreven worden, en is dus slechts een ‘vingerwijzing’.     In een oud zenverhaal wijst een zenmeester naar de maan. De leerling kijkt naar de vinger van de meester, maar ziet de maan niet omdat hij alleen maar naar de vinger kijkt. De meester wilde hem op de maan attent maken, maar de leerling begrijpt niet dat hij slechts (ver)wijst.     De bedoeling van dit boek is om door alle woorden heen de maan te zien, te ervaren. Dan pas wordt duidelijk waar al die woorden voor nodig waren. Vingerwijzingen bevat 36 artikelen en teksten van Alexander Smit, Wolter Keers, Nisargadatta Maharaj, Philip Renard, Eckhart Tolle, Hans Laurentius, Byron Katie, Ton Lathouwers, Isaac Shapiro, Mieke Berger, Andrew Cohen, Marcel Messing, Osho, Francis Lucille, Tony Parsons, Erik van Ruysbeek, Adyashanti, Douwe Tiemersma, Wayne Liquorman en vele anderen. Wij hopen dat u aan Vingerwijzingen net zoveel plezier zult beleven als wij, toen we de artikelen voor dit boek samenstelden. 

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Samsara Uitgeverij b.v.
ISBN
9789077228746
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

Deze bundeling fraaie teksten verschijnt ter ere van het tienjarig bestaan van het tijdschrift InZicht. Er is voor de titel Vingerwijzingen gekozen omdat er wel naar de waarheid kan worden verwezen, maar de waarheid zelf niet in woorden kan worden uitgedrukt. Lao Tse zei het al in de eerste regel van zijn beroemde boek, de Tao Te Tsjing: ‘De Tao waarover gesproken kan worden is niet de ware Tao.’ Waarheid laat zich niet in woorden vangen. Waarheid kan wel ervaren worden, maar die ervaring kan ook weer niet in woorden worden uitgedrukt. Zij kan wel omschreven worden, en is dus slechts een ‘vingerwijzing’. 
  
In een oud zenverhaal wijst een zenmeester naar de maan. De leerling kijkt naar de vinger van de meester, maar ziet de maan niet omdat hij alleen maar naar de vinger kijkt. De meester wilde hem op de maan attent maken, maar de leerling begrijpt niet dat hij slechts (ver)wijst. 
  
De bedoeling van dit boek is om door alle woorden heen de maan te zien, te ervaren. Dan pas wordt duidelijk waar al die woorden voor nodig waren.
Vingerwijzingen bevat 36 artikelen en teksten van Alexander Smit, Wolter Keers, Nisargadatta Maharaj, Philip Renard, Eckhart Tolle, Hans Laurentius, Byron Katie, Ton Lathouwers, Isaac Shapiro, Mieke Berger, Andrew Cohen, Marcel Messing, Osho, Francis Lucille, Tony Parsons, Erik van Ruysbeek, Adyashanti, Douwe Tiemersma, Wayne Liquorman en vele anderen.
Wij hopen dat u aan Vingerwijzingen net zoveel plezier zult beleven als wij, toen we de artikelen voor dit boek samenstelden. 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Samsara Uitgeverij b.v.
ISBN
9789077228746
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280