Volg de stem van je hart

mythologie als bron voor persoonlijke groei

Prijs € 31,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Joseph Campbell

Paperback | December 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mythen helpen de mens op zijn levensreis: ze zijn een reisgids om je bestemming te bereiken. Jijzelf bent de held. Dit boek gaat over de persoonlijke, psychologische kant van mythen. Wat is de relevantie van de grote mythische thema’s voor de moderne mens in zijn strijd om het bestaan? Campbell past de poëtische, mythische metaforen toe op de uitdagingen van alledag. Wat blijkt? Onze zoektocht is van alle tijden, evenals de stadia van groei en transformatie in ons leven. Wat zijn je diepste verlangens, hoe kun je alles in je leven dienstbaar maken om deze te realiseren? Hoe kunnen de grote voorbeelden uit de mythischreligieuze wereldliteratuur je daarbij helpen? Campbell slaat een brug tussen de mythologische oerthema’s en ons streven naar persoonlijke groei, naar transformatie. Met humor legt hij bijvoorbeeld verbanden tussen symbolen uit de Oudheid en de moderne kunst. Met als belangrijkste doel: dat je je ware bestemming vindt door je hart te volgen. De Amerikaanse wetenschapper Joseph Campbell is vooral bekend door zijn bijdragen aan de vergelijkende mythologie en theologie. Zijn motto luidt: Follow your bliss. In zijn boeken maakt hij wetenschap aantrekkelijk voor grote groepen mensen. Hij schreef ondermeer de bestseller De held met de duizend gezichten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joseph Campbell
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025959937
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
203

Beschrijving

Mythen helpen de mens op zijn levensreis: ze zijn een reisgids om je bestemming te bereiken. Jijzelf bent de held.

Dit boek gaat over de persoonlijke, psychologische kant van mythen. Wat is de relevantie van de grote mythische thema’s voor de moderne mens in zijn strijd om het bestaan? Campbell past de poëtische, mythische metaforen toe op de uitdagingen van alledag. Wat blijkt? Onze zoektocht is van alle tijden, evenals de stadia van groei en transformatie in ons leven. Wat zijn je diepste verlangens, hoe kun je alles in je leven dienstbaar maken om deze te realiseren? Hoe kunnen de grote voorbeelden uit de mythischreligieuze wereldliteratuur je daarbij helpen?

Campbell slaat een brug tussen de mythologische oerthema’s en ons streven naar persoonlijke groei, naar transformatie. Met humor legt hij bijvoorbeeld verbanden tussen symbolen uit de Oudheid en de moderne kunst. Met als belangrijkste doel: dat je je ware bestemming vindt door je hart te volgen.

De Amerikaanse wetenschapper Joseph Campbell is vooral bekend door zijn bijdragen aan de vergelijkende mythologie en theologie. Zijn motto luidt: Follow your bliss. In zijn boeken maakt hij wetenschap aantrekkelijk voor grote groepen mensen. Hij schreef ondermeer de bestseller De held met de duizend gezichten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joseph Campbell
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025959937
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
203