Woorden van Boeddha

uit originele bronnen

Prijs € 20,90

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

A. Bancroft

Hardback | Oktober 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek bevat de kern van Boeddha's leer in zijn eigen woorden, zoals opgeschreven door zijn vroege leerlingen. Als bron zijn o.a. veel van de oudst bekende teksten gebruikt, ooit geschreven in het Pali, een inmiddels dode taal. Deze teksten zijn gerangschikt op de volgende onder-werpen: Bewustwording/Ontwaken Liefde Helderheid Lichaam en geest Contemplatie Smart Waarheid Leven en dood Tijd en oneindigheid Wijsheid Het individu en de maatschappij De leer van Boeddha is gebaseerd op het idee dat leven lijden is, maar ook dat er verlichting kan plaatsvinden waardoor de mens uit zijn lijden verlost wordt. Anee Bancroft, die al vele boeken over het boeddhisme op haar naam heeft staan, heeft met deze bundel een prachtige selectie uit de woorden van Boeddha gemaakt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Bancroft
Uitgever
Samsara Uitgeverij b.v.
ISBN
9789077228449
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Dit boek bevat de kern van Boeddha's leer in zijn eigen woorden, zoals opgeschreven door zijn vroege leerlingen. Als bron zijn o.a. veel van de oudst bekende teksten gebruikt, ooit geschreven in het Pali, een inmiddels dode taal. Deze teksten zijn gerangschikt op de volgende onder-werpen:
Bewustwording/Ontwaken
Liefde
Helderheid
Lichaam en geest
Contemplatie
Smart
Waarheid
Leven en dood
Tijd en oneindigheid
Wijsheid
Het individu en de maatschappij
De leer van Boeddha is gebaseerd op het idee dat leven lijden is, maar ook dat er verlichting kan plaatsvinden waardoor de mens uit zijn lijden verlost wordt.
Anee Bancroft, die al vele boeken over het boeddhisme op haar naam heeft staan, heeft met deze bundel een prachtige selectie uit de woorden van Boeddha gemaakt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Bancroft
Uitgever
Samsara Uitgeverij b.v.
ISBN
9789077228449
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176