Yoga Critical Alignment

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

G. van Leeuwen

Hardback | Maart 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Yoga: Critical Alignment' werpt een verrassend nieuw licht op yoga. Yogadocent Gert van Leeuwen verbindt in zijn boek yoga met medisch denken, meditatieve stromingen en psychologie. Critical Alignment is een goed onderbouwde methode om zowel negatieve voorkeurshoudingen en -bewegingen als negatieve gedachtepatronen, ontstaan door de opbouw van onder andere chronische stress, te leren doorbreken. Dit kan van grote waarde zijn bij het voorkomen en oplossen van allerlei lichamelijke en psychische klachten, zoals problemen met het bewegingsapparaat, angsten en depressie. De methode helpt ook bij het ontwikkelen van een lichte, beweeglijke en open lichaamshouding, en daarmee kan ze een grote positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van het ouder worden. Dit kloeke standaardwerk behandelt met grote precisie en op geheel nieuwe wijze de oefeningen, een stappenplan naar een meditatief totaalbewustzijn, elf ‘verbindingen’ om de houdingen op te bouwen en het gebruik van houdings- versus bewegingsspieren, en geeft tot slot een complete didactische methode voor leraren en beoefenaars om zo doordacht mogelijk lessen samen te stellen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G. van Leeuwen
Uitgever
Altamira-Becht
ISBN
9789069637044
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368

Beschrijving

Yoga: Critical Alignment' werpt een verrassend nieuw licht op yoga. Yogadocent Gert van Leeuwen verbindt in zijn boek yoga met medisch denken, meditatieve stromingen en psychologie. Critical Alignment is een goed onderbouwde methode om zowel negatieve voorkeurshoudingen en -bewegingen als negatieve gedachtepatronen, ontstaan door de opbouw van onder andere chronische stress, te leren doorbreken. Dit kan van grote waarde zijn bij het voorkomen en oplossen van allerlei lichamelijke en psychische klachten, zoals problemen met het bewegingsapparaat, angsten en depressie. De methode helpt ook bij het ontwikkelen van een lichte, beweeglijke en open lichaamshouding, en daarmee kan ze een grote positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van het ouder worden.
Dit kloeke standaardwerk behandelt met grote precisie en op geheel nieuwe wijze de oefeningen, een stappenplan naar een meditatief totaalbewustzijn, elf ‘verbindingen’ om de houdingen op te bouwen en het gebruik van houdings- versus bewegingsspieren, en geeft tot slot een complete didactische methode voor leraren en beoefenaars om zo doordacht mogelijk lessen samen te stellen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G. van Leeuwen
Uitgever
Altamira-Becht
ISBN
9789069637044
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368