Zien zoals God ziet

over de oorspronkelijke spiritualiteit van Franciscus van Assisi

Prijs € 18,50

Uitverkocht

Jan Hoeberichts

Paperback | November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Zien zoals God ziet gaat Jan Hoeberichts in op de levenservaringen van Franciscus en zijn broeders. Die vormen de basis voor zijn originele en open spiritualiteit, waarin de heropbouw van een vervallen samenleving een wezenlijk element vormt. De broeders weigeren deel te nemen aan de groeiende geldeconomie van die tijd en leggen zich met grote inzet toe op de opbouw van een eigen franciscaanse economie die recht doet aan de armen. Franciscus noemde zichzelf 'ongeletterd' en als zodanig benaderden hij en zijn broeders mens en wereld - heel anders dan de geletterden, die vanuit hun superieure plaats als leiders en bestuurders de mensen aan de onderkant van de samenleving over het hoofd zagen. Levend tussen deze mensen konden Franciscus en zijn broeders niet anders dan bij hen betrokken raken en hen met een open houding, vrij van vooroordelen, tegemoet treden. Vanuit deze overtuiging verdedigde hij met grote vrijmoedigheid en zeer zelfbewust zijn tegendraadse evangelische visie. Het was immers de Heer zelf die in en door hem en zijn broeders een nieuwe bevrijde samenleving tot stand wilde brengen.In Zien zoals God ziet is een aantal, deels eerder gepubliceerde opstellen gebundeld van Jan Hoeberichts (1929-2014), van wie eerder bij Valkhof Pers het boek Franciscus en de sultan verscheen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Hoeberichts
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056254278
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

In Zien zoals God ziet gaat Jan Hoeberichts in op de levenservaringen van Franciscus en zijn broeders. Die vormen de basis voor zijn originele en open spiritualiteit, waarin de heropbouw van een vervallen samenleving een wezenlijk element vormt. De broeders weigeren deel te nemen aan de groeiende geldeconomie van die tijd en leggen zich met grote inzet toe op de opbouw van een eigen franciscaanse economie die recht doet aan de armen.
Franciscus noemde zichzelf 'ongeletterd' en als zodanig benaderden hij en zijn broeders mens en wereld - heel anders dan de geletterden, die vanuit hun superieure plaats als leiders en bestuurders de mensen aan de onderkant van de samenleving over het hoofd zagen. Levend tussen deze mensen konden Franciscus en zijn broeders niet anders dan bij hen betrokken raken en hen met een open houding, vrij van vooroordelen, tegemoet treden.
Vanuit deze overtuiging verdedigde hij met grote vrijmoedigheid en zeer zelfbewust zijn tegendraadse evangelische visie. Het was immers de Heer zelf die in en door hem en zijn broeders een nieuwe bevrijde samenleving tot stand wilde brengen.

In Zien zoals God ziet is een aantal, deels eerder gepubliceerde opstellen gebundeld van Jan Hoeberichts (1929-2014), van wie eerder bij Valkhof Pers het boek Franciscus en de sultan verscheen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Hoeberichts
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056254278
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128