Zomaar verlicht

dialogen over alles en niets

Prijs € 24,99

Uitverkocht

S. Jourdain, G. Farcet

Paperback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De inmiddels zeventigjarige Stephen Jourdain heeft nooit een leermeester gehad en is ook geen leermeester geweest, maar hij had een ervaring op zijn zestiende jaar die zijn leven totaal veranderde. Terwijl hij contempleerde over de beroemde uitspraak van Descartes: 'Ik denk, dus ik ben', viel zijn gevoel van een 'ik' voor eens en altijd weg en bleef er niets anders over dan een onpersoonlijk 'bewustzijn'. Zomaar verlicht is een verzameling bijzondere dialogen tussen de bekende Franse schrijver en journalist Gilles Farcet en Stephen Jourdain. Deze geestprikkelende en boeiende dialogen geven de lezer op een bijna zen-achtige manier een kijkje in de denkwijze en geest van deze bijzondere persoon. De rode draad in al deze spontane gesprekken is Jourdains vurige oproep om tot ons 'ware zelf' te komen. Stephen Jourdain heeft jarenlang een bed-and-breakfast gedreven op Corsica. Tegenwoordig leeft hij op het Franse platteland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S. Jourdain, G. Farcet
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228470
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De inmiddels zeventigjarige Stephen Jourdain heeft nooit een leermeester gehad en is ook geen leermeester geweest, maar hij had een ervaring op zijn zestiende jaar die zijn leven totaal veranderde. Terwijl hij contempleerde over de beroemde uitspraak van Descartes: 'Ik denk, dus ik ben', viel zijn gevoel van een 'ik' voor eens en altijd weg en bleef er niets anders over dan een onpersoonlijk 'bewustzijn'.
Zomaar verlicht is een verzameling bijzondere dialogen tussen de bekende Franse schrijver en journalist Gilles Farcet en Stephen Jourdain. Deze geestprikkelende en boeiende dialogen geven de lezer op een bijna
zen-achtige manier een kijkje in de denkwijze en geest van deze bijzondere persoon.
De rode draad in al deze spontane gesprekken is Jourdains vurige oproep om tot ons 'ware zelf' te komen.
Stephen Jourdain heeft jarenlang een bed-and-breakfast gedreven op Corsica. Tegenwoordig leeft hij op het Franse platteland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S. Jourdain, G. Farcet
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228470
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig