De Masnavi

vertaling van boek 1

Prijs € 29,90

Uitverkocht

J. Rumi

Hardback | December 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het groot poetisch werk De Masnavi van Jalaluddin Rumi is als mystiek werk nimmer overtroffen. Het is van onnoemelijke invloed geweest voor het Soefisme en geldt als de 'Perzische Koran'. Rumi begon rond 1258 aan deze omvangrijke zesdelige Masnavi, hij wist het werk niet volledig af te maken, omdat hij in 1273 overleed. De meer dan 25.000 verzen verhalen van de werkelijkheid die strijdt met de waarheid, en van Rumi's zoektocht naar de Ene. Deze vertaling van boek 1 is gebaseerd op de Engelse editie van Nicholson en op Turkse versies, zowel als de oorspronkelijke, in bewaring bij het Mevlana Museum in het Turkse Konya. Vertaler Marcel Derkse (Rotterdam, 1953) hoopt dat het werk en het gedachtegoed van Rumi mag bijdragen aan het geluk van de lezer(es).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Rumi
Uitgever
Sufi Publications bv
ISBN
9789086180059
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
246

Beschrijving

Het groot poetisch werk De Masnavi van Jalaluddin Rumi is als mystiek werk nimmer overtroffen. Het is van onnoemelijke invloed geweest voor het Soefisme en geldt als de 'Perzische Koran'.
Rumi begon rond 1258 aan deze omvangrijke zesdelige Masnavi, hij wist het werk niet volledig af te maken, omdat hij in 1273 overleed.
De meer dan 25.000 verzen verhalen van de werkelijkheid die strijdt met de waarheid, en van Rumi's zoektocht naar de Ene.
Deze vertaling van boek 1 is gebaseerd op de Engelse editie van Nicholson en op Turkse versies, zowel als de oorspronkelijke, in bewaring bij het Mevlana Museum in het Turkse Konya. Vertaler Marcel Derkse (Rotterdam, 1953) hoopt dat het werk en het gedachtegoed van Rumi mag bijdragen aan het geluk van de lezer(es).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Rumi
Uitgever
Sufi Publications bv
ISBN
9789086180059
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
246