Leven als een soefi

99 paden van het hart voor de moderne derwisj

Prijs € 27,90

Uitverkocht

N. Douglas-Klotz

Paperback | September 2006 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Een nieuwe interpretatie van de wijsheid uit het soefisme van vroeger en nu, toegepast op het dagelijks leven. Het boek is een orakel voor concrete vragen en een rijke bron voor meditatie. Ook vindt de lezer veel soefipoëzie van Rumi, Hafiz en anderen, die nog niet eerder in het Nederlands verscheen. Centraal staan de '99 kwaliteiten voor Eenheid' (Arabische mantra's). Steeds verbindt de auteur ze met ons dagelijks leven, bijvoorbeeld met het levensdoel, liefde, werk, succes. In hun wijze gedichten en verhalen schrijven soefimeesters over ons scheppende vermogen, de kracht in onszelf, het ervaren van eenheid, vrede, levensenergie en de bron van ons bestaan. Dr. Neil Douglas-Klotz, Ph.D., een bekend godsdienstwetenschapper en psycholoog, staat aan het hoofd van de International Association of Sufism. Hij is een moersjid (senior teacher) in de Sufi Ruhaniat International en geeft wereldwijd lezingen en workshops, minstens eenmaal per jaar in Nederland. Hij is bekend van het Aramese 'Onze Vader' en schreef onder andere 'Woestijnwijsheid', 'Het verborgen evangelie' en 'Gebeden van de kosmos'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
N. Douglas-Klotz
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025957339
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
366

Beschrijving

Een nieuwe interpretatie van de wijsheid uit het soefisme van vroeger en nu, toegepast op het dagelijks leven. Het boek is een orakel voor concrete vragen en een rijke bron voor meditatie. Ook vindt de lezer veel soefipoëzie van Rumi, Hafiz en anderen, die nog niet eerder in het Nederlands verscheen.
Centraal staan de '99 kwaliteiten voor Eenheid' (Arabische mantra's). Steeds verbindt de auteur ze met ons dagelijks leven, bijvoorbeeld met het levensdoel, liefde, werk, succes. In hun wijze gedichten en verhalen schrijven soefimeesters over ons scheppende vermogen, de kracht in onszelf, het ervaren van eenheid, vrede, levensenergie en de bron van ons bestaan.

Dr. Neil Douglas-Klotz, Ph.D., een bekend godsdienstwetenschapper en psycholoog, staat aan het hoofd van de International Association of Sufism. Hij is een moersjid (senior teacher) in de Sufi Ruhaniat International en geeft wereldwijd lezingen en workshops, minstens eenmaal per jaar in Nederland. Hij is bekend van het Aramese 'Onze Vader' en schreef onder andere 'Woestijnwijsheid', 'Het verborgen evangelie' en 'Gebeden van de kosmos'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
N. Douglas-Klotz
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025957339
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
366