De structuur van zijn

inzicht in wie je werkelijk bent

Prijs € 19,90

Uitverkocht

R. Whenary

Paperback | September 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Roy Whenary's belangstelling voor oosterse, spirituele tradities werd aan het eind van de jaren zestig gewekt, toen hij ongeveer achttien jaar was. De geschriften van J. Krishnamurti en vooral het boek van Sri Nisargadatta Maharaj I Am That, hadden een grote invloed op hem. In 1980 ontmoette hij zijn leraar Jean Klein, die regelmatig Londen bezocht. Roy heeft gedurende vele jaren deelgenomen aan Jean Klein's discussiegroepen en retraites. In De structuur van Zijn doet de auteur onderzoek naar de aard van de spirituele werkelijkheid en de wijze waarop we die in ons leven kunnen inpassen. Roy doet dat op een niet-intellectuele manier, waarbij hij aangeeft dat we een beter contact kunnen krijgen met die werkelijkheid door subtiel in te voelen in plaats van te redeneren. Ons denken en onze emoties verhinderen gewoonlijk een helder inzicht in ons leven. Wanneer we afstand nemen en onszelf en de wereld waarin we leven vanuit een onpersoonlijk standpunt beschouwen, wordt alles ons duidelijk. De auteur, die meer dan dertig jaar actieve belangstelling heeft voor de non-dualistische traditie biedt een heldere benadering voor het in praktijk brengen van deze leer. Wie bekend is met het gedachtegoed van Sri Ramana Maharshi, Jean Klein en Sri Nisargadatta Maharaj zal dit boek van belang vinden. Wie onbekend is met deze benadering, zal zich misschien geïnspireerd voelen dit gedachtegoed verder te bestuderen. De structuur van Zijn is Roy's eerste boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Whenary
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228128
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Roy Whenary's belangstelling voor oosterse, spirituele tradities werd aan het eind van de jaren zestig gewekt, toen hij ongeveer achttien jaar was. De geschriften van J. Krishnamurti en vooral het boek van Sri Nisargadatta Maharaj I Am That, hadden een grote invloed op hem. In 1980 ontmoette hij zijn leraar Jean Klein, die regelmatig Londen bezocht. Roy heeft gedurende vele jaren deelgenomen aan Jean Klein's discussiegroepen en retraites. In De structuur van Zijn doet de auteur onderzoek naar de aard van de spirituele werkelijkheid en de wijze waarop we die in ons leven kunnen inpassen. Roy doet dat op een niet-intellectuele manier, waarbij hij aangeeft dat we een beter contact kunnen krijgen met die werkelijkheid door subtiel in te voelen in plaats van te redeneren. Ons denken en onze emoties verhinderen gewoonlijk een helder inzicht in ons leven. Wanneer we afstand nemen en onszelf en de wereld waarin we leven vanuit een onpersoonlijk standpunt beschouwen, wordt alles ons duidelijk.
De auteur, die meer dan dertig jaar actieve belangstelling heeft voor de non-dualistische traditie biedt een heldere benadering voor het in praktijk brengen van deze leer. Wie bekend is met het gedachtegoed van Sri Ramana Maharshi, Jean Klein en Sri Nisargadatta Maharaj zal dit boek van belang vinden. Wie onbekend is met deze benadering, zal zich misschien geïnspireerd voelen dit gedachtegoed verder te bestuderen. De structuur van Zijn is Roy's eerste boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Whenary
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789077228128
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128