De yoga sutra's van Patanjali

de wetenschap van yoga

Prijs € 25,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

I.K. Taimni

Hardback | Januari 1998 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Yoga-Sutra's van Patanjali vormen de basistekst van de klassieke yoga, een van de zes filosofische scholen uit het hinduïsme. In nog geen tweehonderd uiterst beknopte en veelal raadselachtige aforismen zet Patanjali de wetenschap van yoga uiteen. Hij behandelt achtereenvolgens:samadhi: de toestand van meditatieve extasesadhana: de voorbereidende oefeningenvibhuti: de hogere psychische vermogenskaivalya: de toestand van spirituele bevrijdingTe midden van de vele oosterse en westerse commentaren op deze Yoga-Sutra's neemt dat van de Indiase chemicus en theosoof dr. I.K. Taimni een zeer bijzondere plaats in. De meeste commentatoren maken zich met enkele gemeenplaatsen af van het kernthema van de Yoga-Sutra's, de toestand van samadhi of extase, alsof het hier gaat om een toestand van bewustzijn die niet te beschrijven valt. Taimni verklaart deze toestand van hoger bewustzijn - geheel in de geest van Patanjali - echter tot in de details. Hij heeft dit kunnen doen doordat hij is uitgegaan van de theosofische visie op het menselijk bewustzijn. Als geen ander is Taimni er daardoor in geslaagd de Yoga-Sutra's toegankelijk te maken voor de westerse lezer.De vertaling van deze zesde druk is herzien, maar de pagina indeling is niet of nauwelijks gewijzigd om studiegroepen tegemoet te komen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
I.K. Taimni
Uitgever
Theosofische Vereniging In Nederland, U
ISBN
9789061750758
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 1998
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
500

Beschrijving

De Yoga-Sutra's van Patanjali vormen de basistekst van de klassieke yoga, een van de zes filosofische scholen uit het hinduïsme. In nog geen tweehonderd uiterst beknopte en veelal raadselachtige aforismen zet Patanjali de wetenschap van yoga uiteen. Hij behandelt achtereenvolgens:

samadhi: de toestand van meditatieve extase
sadhana: de voorbereidende oefeningen
vibhuti: de hogere psychische vermogens
kaivalya: de toestand van spirituele bevrijding

Te midden van de vele oosterse en westerse commentaren op deze Yoga-Sutra's neemt dat van de Indiase chemicus en theosoof dr. I.K. Taimni een zeer bijzondere plaats in. De meeste commentatoren maken zich met enkele gemeenplaatsen af van het kernthema van de Yoga-Sutra's, de toestand van samadhi of extase, alsof het hier gaat om een toestand van bewustzijn die niet te beschrijven valt. Taimni verklaart deze toestand van hoger bewustzijn - geheel in de geest van Patanjali - echter tot in de details. Hij heeft dit kunnen doen doordat hij is uitgegaan van de theosofische visie op het menselijk bewustzijn. Als geen ander is Taimni er daardoor in geslaagd de Yoga-Sutra's toegankelijk te maken voor de westerse lezer.

De vertaling van deze zesde druk is herzien, maar de pagina indeling is niet of nauwelijks gewijzigd om studiegroepen tegemoet te komen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
I.K. Taimni
Uitgever
Theosofische Vereniging In Nederland, U
ISBN
9789061750758
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 1998
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
500